Περιοδεία Α. Ξανθού στην Λακωνία

Περιοδεία στις υγειονομικές δομές του Ν. Λακωνίας πραγματοποίησε ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λακωνίας Σταύρο Αραχωβίτη, και τον πρώην Αν. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό. Σταθμοί της περιοδείας ήταν το Νοσοκομείο Μολάων, η ΤΟΜΥ Σπάρτης, το Νοσοκομείο Σπάρτης και τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Αρεόπολης.

Στις συναντήσεις με το προσωπικό των δομών αναγνωρίσθηκαν τα σημαντικά βήματα σταθεροποίησης και βελτίωσης του ΕΣΥ, που έλαβαν χώρα επί της προηγούμενης διακυβέρνησης, τονίσθηκε η σημασία ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Σπάρτης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά και η αποδοχή του νέου μοντέλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της ΤΟΜΥ από την τοπική κοινωνία.

Εκφράστηκε παράλληλα ο προβληματισμός του προσωπικού για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στην διαχείριση της καθημερινότητας του συστήματος υγείας, σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που είχαν δρομολογηθεί, αλλά και η ανησυχία απέναντι στον κίνδυνο υποβάθμισης της δημόσιας περίθαλψης, λόγω της επερχόμενης υλοποίησης ΣΔΙΤ στο ΕΣΥ. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί