Η FIFA και UEFA αδειάζουν την κυβέρνηση: «Δεν έχουμε επίσημη πρόσκληση για συνάντηση»

Εκπρόσωπος της FIFA ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επικοινωνία της κυβέρνησης με εκείνη και την UEFA για συνάντηση που θα αφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέσω δηλώσεών του, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε προαναγγείλει τη συνεργασία για παροχή τεχνικής βοήθειας με συγκεκριμένες προτάσεις για την αναδιοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αρχικά με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία και εν συνεχεία με την Παγκόσμια, η οποία θα αφορά όλο το φάσμα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gazzetta.gr, η οποία επικαλείται γραπτή επικοινωνία με εκπρόσωπο της FIFA, τονίστηκε πως οι δύο Συνομοσπονδίες δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμή επίσημη πρόσκληση από την ελληνική κυβέρνηση για συνάντηση για το θέμα.

«Η FIFA συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ανακοίνωση από την ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με πιθανή συνάντηση με τη FIFA και την UEFA. Συνεπώς, δεν μπορούμε να εικάσουμε για τυχόν μελλοντικά σενάρια», ήταν η σχετική δήλωση της FIFA.

Νωρίτερα η UEFA είχε «ανάψει κόκκινο» με την κυβερνητική τροπολογία – σκάνδαλο για την πολυιδιοκτησία, δηλώνοντας αρνητική στην αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ μεσούσης της σεζόν.

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι υπήρξαν και κυβερνητικές επαφές με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, με την παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στη Νιόν, τις προηγούμενες ημέρες.

tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί