Euroleague: Κατάθεση ψυχής από τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 72-59

Σαν «κόκκινο πανί» έβλεπε την ΤΣΣΚΑ ο λαβωμένος Ολυμπιακός στο ΣΕΦ και με «ταύρο εν υαλοπωλείο» τον Κώστα Παπανικολάου τη νίκησε, για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν, με 72-59 στο ΣΕΦ.

Ο «Πάπι» έπαιζε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης λες και ήθελε να καλύψει το κενό όλων των τραυματιών της ομάδας του Πειραιά. Και για τον αρχηγό Σπανούλη που μπαίνει χειρουργείο και χάνει τη σεζόν, και για τον Πρίντεζη που δεν πάτησε παρκέ αν και στη δωδεκάδα και για τον Τέιλορ Ρότσεστι και για τον χειρουργημένο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο!  

Ο Παπανικολάου πέτυχε 19 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 3 ασίστ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έδωσαν σεμινάριο αμυντικής λειτουργίας στην 3η περίοδο, όταν δέχτηκαν μόλις 4 πόντους από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (21-4). 

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ που βρέθηκε στο στόχαστρο της ΤΣΣΚΑ το περασμένο καλοκαίρι έπαιζε για μία ακόμη βραδιά με ψυχή απέναντι στον Κώστα Κουφό και τον Κάιλ Χάινς, σημειώνοντας double double (11 πόντους, 12 ριμπάουντ). Διψήφιος ο Μπράντον Πολ, διψήφιος και ο Ογκάστιν Ρούμπιτ! Επτά ριμπάουντ μάζεψε ο Οκτάβιους Έλις.

Ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ, Μάικ Τζέιμς είχε μόλις 9 πόντους στο α΄ μέρος. Έπαιρνε το ένα σουτ μετά το άλλο στην 4η περίοδο για να ρίξει τη διαφορά, έφτασε τους 20, αλλά ήταν αργά για τη ρωσική ομάδα. Ο Νταρούν Χίλιαρντ (11π.) ήταν ο παίκτης που την κρατούσε «όρθια» στο α΄ μέρος πριν πετάξει «λευκή πετσέτα» στο 3ο δεκάλεπτο.    

Αυτή ήταν η 10η νίκη του Ολυμπιακού, ενώ η ΤΣΣΚΑ μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές, συμβιβάστηκε με δεύτερο διαδοχικό αρνητικό αποτέλεσμα (16-8).

Μόλις 45 λεπτά πριν από το τζάμπολ με την ΤΣΣΚΑ, οι φόβοι πως ο Βασίλης Σπανούλης θα πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου έγιναν και… επίσημοι με την ΚΑΕ Ολυμπιακός να ανακοινώνει πως ο αρχηγός του «υπέστη ρήξη περονιαίων τενόντων δεξιάς ποδοκνημικής. Η αποκατάσταση της βλάβης θα αντιμετωπιστεί χειρουργικά».

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 33-34, 54-38, 72-59 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί