Θύμα επίθεσης υπάλληλος καθαριότητας στην Κρήτη – Οδηγός ταξί απείλησε να τον πατήσει

Θύμα επίθεσης έπεσε δημοτικός υπάλληλος του Ρεθύμνου, οδηγός απορριμματοφόρου, ο οποίος μάλιστα απειλήθηκε να καταπατηθεί από το αυτοκίνητο οδηγού ταξί.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ρέθεμνος, ο Σύλλογος Εργαζομένου δήμου Ρεθύμνης καταγγέλλει ότι οδηγός ταξί «εξοργίστηκε» «γιατί οι εργαζόμενοι εκτελούσαν το καθήκον τους και προχωρούσαν όπως κάθε ημέρα στην καθιερωμένη αποκομιδή απορριμμάτων» και αρχικά τους επιτέθηκε φραστικά με ακατονομάστες εκφράσεις και στη συνέχεια όταν ο εργαζόμενος τον κάλεσε να ηρεμήσει και να μην βρίζει «επιχείρησε να πατήσει το συνάδελφο με το αυτοκίνητο!».

«Μόνο από τύχη ο συνάδελφος δεν τραυματίστηκε σοβαρά», προσθέτει ο Σύλλογος Εργαζομένων, υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε ως συνέχεια λεκτικών επιθέσεων που δέχονται οι δημοτικοί υπάλληλοι το τελευταίο διάστημα. Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Εργαζομένων κατέθεσε μήνυση κατά του «αγανακτισμένου» οδηγού ταξί. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Γερακάρη, στο κέντρο της πόλης το απόγευμα της Τετάρτης, στο ύψος του Δημαρχείου.

Καταδικάζει το περιστατικό η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονική απόπειρα οδηγού ταξί κατά συναδέλφων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης.

Ο συγκεκριμένος οδηγός ταξί επιχείρησε να χτυπήσει με το επαγγελματικό του αυτοκίνητο τους εργαζόμενους, οι οποίοι εκτελούσαν το καθήκον τους, την αποκομιδή απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ανησυχητική κλιμάκωση των επιθέσεων από πολίτες σε βάρος εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνης, διαφόρων υπηρεσιών. 

Καλούμε τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκη να προβεί ΑΜΕΣΑ σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και να συνεχίσουν απρόσκοπτα να εκτελούν τα καθήκοντα τους.

Καμία βίαιη συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ανεκτή και ειδικά την περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία παρατηρείται έξαρση του φαινομένου σε όλη την Ελλάδα, με τελευταίο κρούσμα την στυγερή δολοφονία του συναδέλφου στον Διόνυσο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι στα φαινόμενα βίας κατά των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα δείχνει μηδενική ανοχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί