Πανηγυρίζει για την αθώωσή του ο Τραμπ με «επίθεση» στην Πελόζι

Η διαδικασία παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ έληξε μέσω της Γερουσίας, εκεί όπου η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία απάλλαξε τον πρόεδρο των ΗΠΑ από τις δύο κατηγορίες που του είχε προσάψει η βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μία «τρομερή διαδικασία», η οποία «ενορχηστρώθηκε από ανέντιμους και διεφθαρμένους ανθρώπους», κάνοντας έμμεση αναφορά στους Δημοκρατικούς και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

«Έκαναν το αδύνατο – δυνατό για να μας καταστρέψουν και να λαβώσουν τη χώρα» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος παρουσία θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών στην Ουάσιγκτον, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη χθεσινή ψηφοφορία.

Παράλληλα τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί: «γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι κακό, όμως προτάσσουν τα συμφέροντά τους πριν από εκείνα της σπουδαίας χώρας μας», την ώρα που η Γερουσία, όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί, «είχε τη σοφία, το ηθικό σθένος και τη δύναμη να κάνει ό,τι γνώριζε πως είναι δίκαιο».

«Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πίστη τους για να δικαιολογήσουν τις άσχημες ενέργειές τους. Ούτε μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε “προσεύχομαι για εσένα”, όταν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει» συμπλήρωσε, ρίχνοντας τα βέλη του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, που έσκισε, την Τρίτη, το αντίγραφό της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση του Έθνους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί