Παναγιωτόπουλος διαψεύδει… Παναγιωτόπουλο

Πέντε ώρες σχεδόν μετά την είδηση που κυκλοφόρησε σχετικά με τη διάψευση των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Ρ. Ερντογάν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, το ΥΠΕΘΑ προχώρησε, με επίσημη ανακοίνωση, στη… διάψευση της διάψευσης!

Σημειώνεται δε πως η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ιστοσελίδας Newpost και του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή, τονίζοντας πως “έχουμε διασφαλίσει στον απόλυτο βαθμό όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνομιλία και το περιεχόμενο αυτής με τον Υπουργό”.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, το ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε ότι “σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση”. Και κατέληξε: “Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών”.

Ωστόσο, περίπου πέντε ώρες νωρίτερα, έκανε τον γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι ο κ. Παναγιωτόππουλος προχώρησε στη διάψευση των δηλώσεων του Ερντογάν σχετικά με την επέτειο των Ιμίων: “Ο κ. Παναγιωτόπολος, σε τηλεφωνική επικοινωνία, εκτός αέρα, που είχε με τον Τάκη Χατζή, όπως ανέφερε ο ίδιος στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και δεν ισύουν τα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν. «Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε: «Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν ποτέ”.

Τι μεσολάβησε άραγε ανάμεσα στις πέντε αυτές ώρες; Είναι απαραίτητο να υπάρξει σαφής ενημέρωση.  

Newpost: Έπιφυλασσόμαστε για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων”

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της ιστοσελίδας Newpost στη διάψευση του ΥΠΕΘΑ. Συγκεκριμένα, το σχετικό δημοσίευμα τονίζει πως “στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε διασφαλίσει στον απόλυτο βαθμό όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνομιλία και το περιεχόμενο αυτής με τον Υπουργό”. Και προσθέτει: “Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και εθνικά ευαίσθητο επιφυλασσόμαστε για τη δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων”.

Επιπλέον, αναφέρει πως η αρχική συνεννόηση “με την παραγωγή της εκπομπής «Εκτός Γραμμής» με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα στην τηλεόραση του Alpha” ήταν “να κάνει παρέμβαση ο ίδιος στην εκπομπή. “Ωστόσο ο κ. Παναγιωτόπουλος ακύρωσε την συμφωνημένη παρέμβασή του, επικαλούμενος ξαφνική υποχρέωση”, σημειώνει το ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί