Εβδομάδα γνωριμίας του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Παν. Κρήτης με μαθητές Λυκείων

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο ενημέρωσης των μαθητών Β και Γ Λυκείου σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών, διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία εβδομάδα ενημέρωσης στο κτίριο του Τμήματος, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο Κρήτης από την Δευτέρα 27/1/2020 έως και την Παρασκευή 31/1/2020.  

Η παρουσία συνολικά περίπου 1,000 μαθητών της Β και Γ Λυκείου από τα παρακάτω Σχολεία και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την περιοχή της Επιστήμης και Μηχανικής των Υπολογιστών αποτέλεσε ιδιαίτερη χαρά για το Τμήμα.

11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο)14Γενικό Λύκειο Ατσιπόπουλου 
23ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου15Γενικό Λύκειο Πανόρμου
34ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου16Γενικό Λύκειο Σπηλίου
47ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου17Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά
58ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου18Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου Χανίων
611ο  Γενικό Λύκειο Ηρακλείου191ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
713ο  Γενικό Λύκειο Ηρακλείου202ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
8Ενιαίο Ειδικό ΓΕΛ Ηρακλείου211ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου
9Γενικό Λύκειο Γαζίου224ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου
10Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου23Γενικό Λύκειο Αρχανών
11Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο Ηρακλείου24Γενικό Λύκειο Λιμένα Χερσονήσου
122ο ΕΚ Ηρακλείου252ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας
131ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου261ο ΕΠΑΛ Αγ. Νικολάου

Το πρόγραμμα όλων των ημερών περιλάμβανε σύντομες παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνολογιών στα εργαστήρια και στους χώρους του Τμήματος από Διδακτορικούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και το προσωπικό του Τμήματος. Οι σχετικές παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες σε μαγνητοσκόπηση στο κανάλι του Τμήματος στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/ UC7uE3QiMTQjkrpByB_Gnt6Q Επιπλέον, ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Τμήμα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Τμήματος: http://www.csd.uoc.gr/index.jsp?content=department_presentations&openmenu=demoAcc1&lang=gr

Το Τμήμα θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους Μαθητές που συμμετείχαν, τους συνοδούς Εκπαιδευτικούς, τις Διευθύνσεις των Σχολείων, τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, τις Διευθύνσεις Β/μιας Εκπαίδευσης, τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής αλλά και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης που βοήθησαν στην πραγματοποίηση των επισκέψεων. Επίσης, το Τμήμα ευχαριστεί ιδιαίτερα την Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (http://fopk.culture.uoc.gr) για την πολύτιμη βοήθειά τους στη λήψη και επεξεργασία φωτογραφιών και videos.

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών θα οργανώσει αντίστοιχες επισκέψεις και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, συνεχίζοντας την ενημέρωση σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και Μηχανικής των Υπολογιστών.

Web: http://www.csd.uoc.gr   

Twitter: https://twitter.com/UOC_CSD_News 

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC7uE3QiMTQjkrpByB_Gnt6Q

LinkedIn: https://www.linkedin.com/groups/13502167 

Facebook: https://www.facebook.com/CSDadmin

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί