Την αποκατάσταση της αδικίας στον υπολογισμό συντάξεων εκπαιδευτικών ζητούν με Ερώτησή τους 32 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Ιούλιο του 2013 ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος κατήργησε μία σειρά από τομείς από τα Επαγγελματικά Λύκεια και τις Επαγγελματικές Σχολές και ειδικότερα τους τομείς Υγείας-Πρόνοιας, Κομμωτικής-Αισθητικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών.  Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν να μπουν σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικοί και να οδηγηθούν πάνω από 20.000 μαθητές από την δημόσια, στην ιδιωτική εκπαίδευση, ή ακόμα και εκτός εκπαίδευσης. Το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τους τομείς αυτούς και προέβη σε άρση της διαθεσιμότητας των καθηγητών.

Τα δύο αυτά έτη, που οι καθηγητές έμειναν στην διαθεσιμότητα, είχαν περικοπή του μισθού τους κατά 25% και αντίστοιχα μείωση και των ασφαλιστικών τους εισφορών, με συνέπεια την μείωση και των συντάξιμων αποδοχών τους.

«Το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι ένα άδικο μέτρο» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ακόμα πιο άδικο, είναι να υπάρχει αρνητική επίπτωση στις συντάξεις των καθηγητών αυτών, γι’ αυτό και ζητάμε από τους συναρμόδιους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, να ενημερώσουν για τις ενέργειες που προτίθενται να κάνουν, έτσι ώστε να προσμετρηθούν οι μειωμένοι μισθοί στα συντάξιμα χρόνια και να αποκατασταθεί αυτή η αδικία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί