Παπαγγελόπουλος: Να καταθέσουν και Σαμαράς, Παπασπύρου, Δημητρίου, Πολάκης, Τζανακόπουλος

Επιστολή στο προεδρείο της Προανακριτικής απέστειλε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται το άρον – άρον κλείσιμο των εργασιών της Επιτροπής πριν αρχειοθετηθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς η έρευνα που διεξάγεται και εναντίον του.

Για αυτό και ζητά να κληθούν και να καταθέσουν στην Προανακριτική οι Αντ. Σαμαράς, Μ. Παπασπύρου, Ξ. Δημητρίου, Π. Πολάκης, Δ. Τζανακόπουλος κι όσα ακόμα πολιτικά στελέχη καταφέρονται εναντίον του.

Ο Δημήτρης Παπαγγελοπουλος ζητά να κληθεί να εξεταστεί από την προανακριτική της Βουλής. Καταγγέλλει στον πρόεδρο της όλες τις μεθοδεύσεις της πολιτικής του δίωξης.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, αναφέρει μια προς μια τις μεθοδεύσεις που έχουν σημειωθεί προκειμένου να επιτευχθεί η στόχευση «των πραγματικών σκευωρών» στο σκάνδαλο Novartis που είναι η άρον -άρον άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του χωρίς να έχει προκύψει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ενοχής του.

Με την επιστολή του αυτή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ζητά από τον πρόεδρο της προανακριτικής να κληθεί να εξεταστεί ο ίδιος αλλά και συγκεκριμένοι μάρτυρες , όπως «ο μηνυτής μου Αντώνης Σαμαράς» αλλά και «όσα πολιτικά πρόσωπα» έχουν στραφεί εναντίον του σε υλοποίηση όπως τονίζει του «κατάπτυστου νομικού πραξικοπήματος από τους πραγματικούς σκευωρούς».

Ένα από τα αιτήματα που υποβάλλει ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι να κληθούν να εξεταστούν και «τα μέλη της Επιτροπής σας που αποκλείσθηκαν παράνομα από τις εργασίες της επειδή επρόκειτο δήθεν να εξετασθούν ως μάρτυρες».

Άλλωστε όπως επισημαίνει και αυτό το γεγονός δηλαδή η μη εξέτασή τους ως μαρτύρων «αποδεικνύει ότι η εξαίρεσή τους ήταν μεθοδευμένη και προσχηματική και συνιστά έναν επιπλέον λόγο ακυρότητας της διαδικασίας».

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς τον κ. Πρόεδρο

της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Κύριε Πρόεδρε,

Την 26-9-2019 υποβλήθηκε η πρόταση 30 βουλευτών της Ν.Δ. και την 8-10-2019 με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων συγκροτήθηκε Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος μου. Σ’ αυτή την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή ορισθήκατε Πρόεδρος και η Επιτροπή άρχισε τις εργασίες της την 16-10-2019.

Η συγκρότηση και οι εργασίες της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής μέχρι σήμερα παραβιάζουν συνεχώς και απροκάλυπτα τις διατάξεις του άρθρου 86 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος, του άρθρου 5 παρ. 1 του Ν. 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και του άρθρου 154 παρ. 3 του Κανονισμού της Βουλής.

Οι αλλεπάλληλες αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες της Επιτροπής της οποίας προεδρεύετε αποδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία την πολιτική δίωξη σε βάρος μου.

Το ίδιο αποδεικνύει και η συνεχής παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας από μέλη της Επιτροπής και από Κυβερνητικά στελέχη.

Είναι προφανές ότι, επειδή από τις μέχρι τώρα εργασίες της Επιτροπής σας δεν έχει προκύψει απολύτως κανένα στοιχείο ενοχής μου, επιχειρείται με συνεχείς αντισυνταγματικές και παράνομες πράξεις και με αλλεπάλληλα νομικά πραξικοπήματα η δημιουργία και διατήρηση δυσμενούς επικοινωνιακού κλίματος εναντίον μου προκειμένου να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου.

Πληροφορούμαι από δημοσιογραφικές πηγές και από διαρροές βουλευτών της Ν.Δ. ότι η Επιτροπή σας σχεδιάζει άρον άρον το κλείσιμο των εργασιών της.

Η έλλειψη οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου σε βάρος μου επιβάλλει την εσπευσμένη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον μου από τη Βουλή για δήθεν ηθική αυτουργία σε πράξεις αυτουργών που ερευνά η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί η παραπομπή μου, αλλά και η παραπομπή των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς ως συμμέτοχων, στη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου.

Θα συντηρηθεί η επικοινωνιακή προσπάθεια περί δήθεν σκευωρίας για αρκετό διάστημα ακόμη χωρίς να υπάρχει δικαστική κρίση που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

Άλλο ένα κατάπτυστο νομικό πραξικόπημα από τους πραγματικούς σκευωρούς και αδίστακτους πολιτικούς διώκτες μου, που δεν στρέφεται μόνο εναντίον μου αλλά στρέφεται και κατά έντιμων και ευσυνείδητων Εισαγγελέων και πλήττει βάναυσα τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.

Μεθοδεύεται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου πριν η Δικαιοσύνη αρχειοθετήσει τις καταγγελίες κατά των φυσικών αυτουργών. Αρχειοθέτηση η οποία είναι βέβαιη μετά τις γνωστές πρόσφατες απολύτως σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών και του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που απαλλάσσουν από κάθε ποινική και πειθαρχική ευθύνη την κα Τουλουπάκη και τους επίκουρους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι αδιανόητο η Επιτροπή σας να ολοκληρώσει τις εργασίες της χωρίς να καταθέσουν ενώπιον της:

1. Ο μηνυτής μου κ. Σαμαράς.

2. Τα πολιτικά πρόσωπα που στρέφονται εναντίον μου, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, επειδή διαισθάνονται ή νοιώθουν, όπως κατέθεσαν χωρίς ίχνος ντροπής, ότι είμαι δήθεν αναμεμειγμένος στη διερεύνηση του σκανδάλου της NOVARTIS.

3. Η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, η κα Παπασπύρου και όλοι όσοι αναφέρονται στις αλλεπάλληλες καταθέσεις και καταγγελίες του κ. Αγγελή προκειμένου να διερευνηθεί η αξιοπιστία του.

4. Τα μέλη της Επιτροπής σας που αποκλείσθηκαν παράνομα από τις εργασίες της επειδή επρόκειτο δήθεν να εξετασθούν ως μάρτυρες. Η μη εξέτασή τους ως μαρτύρων αποδεικνύει ότι η εξαίρεσή τους ήταν μεθοδευμένη και προσχηματική και συνιστά έναν επιπλέον λόγο ακυρότητας της διαδικασίας.

5. Τους μάρτυρες την εξέταση των οποίων θα προτείνω όταν εμφανισθώ ενώπιον της Επιτροπής σας.

Κύριε Πρόεδρε,

Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι επιθυμώ να κληθώ από την Επιτροπή να δώσω εξηγήσεις σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 5 του Ν. 3126/2003 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών και να ασκήσω όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σας γνωρίζω ότι τις επόμενες ημέρες προτίθεμαι να ενημερώσω επισήμως και αναλυτικά τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα για όλες τις αντισυνταγματικές και παράνομες ενέργειες σε βάρος μου.

Επίσης σας γνωρίζω ότι την παρούσα επιστολή μου θα τη δώσω στη δημοσιότητα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις να μη λάβετε εγκαίρως γνώση της.

Είμαι βέβαιος ότι η εντιμότητά σας και η ευθυκρισία σας δεν θα καμφθούν από πολιτικές σκοπιμότητες και πιέσεις.

Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Με τιμή,

Δημήτρης Π. Παπαγγελόπουλος

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί