«Open Science, Our Future»: Μία καινοτόμος σειρά ομιλιών από το H2B HUB και το ΙΤΕ

Ξεκινά την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

Μία νέα σειρά εκλαϊκευμένων επιστημονικών ομιλιών με κεντρικό τίτλο: 

“ΜΕΛΛΟΝ. Από τη γνώση του σήμερα στην επιστήμη του αύριο!” έρχεται από το H2B HUB και το ΙΤΕ.  

5 άξονες, 5 ερευνητές του ΙΤΕ, 5 ομιλίες, μία κάθε μήνα. Μία ευκαιρία για όλους να έρθουν πιο κοντά στην ερευνητική γνώση μέσα από επιστημονικές ομιλίες προσιτές και διαδραστικές, με τους ακροατές συμμέτοχους και συνοδοιπόρους στο μαγευτικό ταξίδι της γνώσης!

Η πρώτη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στο H2B HUB με θέμα την «4η Βιομηχανική Επανάσταση» από τον Νεκτάριο Ταβερναράκη, Πρόεδρο του ΙΤΕ και Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Ο Καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης θα δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα που αφορούν στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την οποία και βιώνουμε ήδη. Αλλά, σε ποιο στάδιό της βρισκόμαστε; Πώς την αντιλαμβανόμαστε και με πόσο κριτική σκέψη στεκόμαστε απέναντί της; Μπορούμε εμείς οι ίδιοι να επηρεάσουμε συνειδητά το μέλλον μας; Ποιος ο ρόλος της βιοτεχνολογίας και της γενετικής μηχανικής; Και ποιες είναι οι δικές του σκέψεις γύρω από αυτήν;

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (IΤE) είναι σήμερα το μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο της χώρας, με 8 Ερευνητικά Ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται σε 5 πόλεις της Ελλάδας, σε τομείς μεγάλου επιστημονικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Έχει επίσης ιδρύσει δομές με σημαντική συνεισφορά στη μάθηση, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας. Έχοντας στο ενεργητικό του σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με αξιοσημείωτη συνεισφορά στην καινοτομία, την εκπαίδευση, την εθνική και περιφερειακή ανάπτυξη, το ΙΤΕ έχει καθιερωθεί ως ένα Ερευνητικό Κέντρο διεθνούς εμβέλειας. Eνδεικτικά αναφέρεται ότι κατέχει σταθερά την 1η θέση στη συγκριτική αξιολόγηση των Ερευνητικών Κέντρων στην Ελλάδα, την 1η θέση στην επιστημονική κατάταξη των ελληνικών ερευνητικών ιδρυμάτων στο NATURE index, τον μεγαλύτερο αριθμό επιχορηγήσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC Grants) στην Ελλάδα, καθώς και περισσότερα από 150 Βραβεία Αριστείας Marie Curie. 

To H2B HUB είναι ένας επιταχυντής ιδεών, που στοχεύει στην ενίσχυση του οικοσυστήματος startup επιχειρήσεων μέσω της παροχής των κατάλληλων συνθηκών για τη δημιουργία νέων καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως έμπνευση, γνώση, δυνατότητες συνεργασίας και πόρους! Αποτελεί ένα κίνημα αλλαγής κουλτούρας γύρω από τις ιδέες που δημιουργούνται και επιδιώκει να διασυνδέσει την εκπαίδευση με την επιχειρηματικότητα. 

Η σειρά ομιλιών “Open Science, Our Future” απευθύνεται σε όλους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής εδώ: bit.ly/hubosc1

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί