Αεροπορικό δυστύχημα με ένα νεκρό και 157 τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο & φωτο)

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 157 τραυματίστηκαν σήμερα το απόγευμα, κατά την ανώμαλη προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Sabiha Gokcen, το δεύτερο μεγαλύτερο της Κωνσταντινούπολης.

Το αεροπλάνο της Pegasus Airlines, βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και κόπηκε σε τρία κομμάτια . Τον τραγικό απολογισμό ανακοίνωσε το βράδυ ο υπουργός Υγείας, ενώ μέχρι περίπου τις 10 οι αρχές δεν μιλούσαν για νεκρούς.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, οι δεκάδες τραυματίες μεταφέρθηκαν σε 18 νοσοκομεία. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, οι δύο πιλότοι, ένας Τούρκος και ένας Νοτιοκορεάτης, τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης είπε πως το αεροσκάφος προσγειώθηκε εν μέσω κακοκαιρίας, δεν κατάφερε «να παραμείνει εντός του αεροδιαδρόμου» και σύρθηκε για περίπου 50 μέτρα προτού συντριβεί πέφτοντας σε χαντάκι από ύψος περίπου 30 μέτρων.

«Λυπούμαστε βαθιά.. Αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποφύγαμε ένα μεγαλύτερο ατύχημα», είπε ο Γερλικαγιά και πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει με 171 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα από τη Σμύρνη, ενώ σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ σε αυτό επέβαιναν 12 παιδιά.

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών ορισμένοι επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο κουφάρι του αεροσκάφους. «Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους, όμως άλλοι παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό και οι διασώστες μας προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν» είπε ο Τζαχίτ Τουρχάν στο CNN-Turk.

Φαίνεται πως το αεροσκάφος βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληττε εκείνη την ώρα την περιοχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι το αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί εν μέσω σφοδρών ανέμων, ενώ οι δύο προηγούμενες πτήσεις δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω του αέρα.

Το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen έχει κλείσει προσωρινά και όλα τα αεροσκάφη ανακατευθύνονται προς το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος της βγήκε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης μετά την προσγείωση κι ότι οι επιβάτες έχουν απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα εντοπισμού πτήσεων Flightradar24, το αεροσκάφος είναι Boeing 737.

Οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Το σημερινό περιστατικό σημειώνεται ένα μήνα αφότου ένα άλλο αεροπλάνο της Pegasus εξετράπη του αεροδιαδρόμου στο ίδιο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Στο συμβάν αυτό της 7ης Ιανουαρίου δεν είχαν σημειωθεί θάνατοι ή τραυματισμοί.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Anadolu, AFP

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί