Προσήχθησαν γιατροί, δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ στη Μόρια

Στη γραπτή του δήλωση σχετικά με τα επεισόδια στη Μόρια, ο υπουργός Νότης Μηταράκης, επικαλούμενος την «ασφάλεια των πολιτών» είχε σπεύσει να στοχοποιήσει ακόμα μια φορά τις ΜΚΟ, κάνοντας λόγο για «υποκινητές».

Δείτε: Πορεία διαμαρτυρίας αιτούντων άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας

Εκκενώνεται ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ λόγω ρίψης δακρυγόνων

ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθύνη για τα επεισόδια στη Μόρια βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου. Επιπλέον οι ελληνικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων. Μπορεί κάποιοι να δυσφορούν, αλλά ας το καταλάβουν: η πολιτική άλλαξε» καταλήγει η δήλωση.

Μέχρι το απόγευμα η αστυνομία δεν έδινε πληροφόρηση για τυχόν προσαγωγές ή συλλήψεις, ωστόσο, όπως είχε γίνει γνωστό στη διάρκεια των γεγονότων, προσήχθησαν τέσσερις γιατροί που φρόντισαν ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, ένας δημοσιογράφος από ξένο δίκτυο και ένας φωτορεπόρτερ επίσης από το εξωτερικό.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μουτζούρης σε δήλωσή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης κατηγορώντας την για αδιαφορία: «Η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται. Ζητούσα όλο το απόγευμα να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν πήραν ένα τηλέφωνο. Ντροπή τους. Τότε που σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος και ήμουν κλεισμένος στο Πολυτεχνείο και δεν μπορούσαμε να βρούμε έναν υπουργό, αυτό μου θυμίζει» είπε ο ίδιος, ευχόμενος «να ηρεμήσουν τα πνεύματα και η όξυνση».

Οπως μάλιστα αποκάλυψε, «ζήτησα από την κυβέρνηση να βρει τρόπο να κηρύξει τη Σάμο και τη Χίο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Από τις 5 η ώρα το απόγευμα δεν έχουν επικοινωνήσει. Δεν είναι κυβέρνηση αυτή που δεν αντιδρά. Η κυβέρνηση είναι για να αντιδρά» κατέληξε.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί