N. Ηγουμενίδης: Το σχέδιο της Κυβέρνησης είναι η απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΤΑ

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με το Σωματείο ΕΛΤΑ Ηρακλείου – Ραντεβού με τον αρμόδιο Τομεάρχη Νίκο Παππά τις επόμενες μέρες στο Ηράκλειο

Έκτακτη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων των ΕΛΤΑ Ηρακλείου πραγματοποίησε στο πολιτικό του γραφείο στο Ηράκλειο ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των ΕΛΤΑ, έλαβε αναλυτική ενημέρωση από τους ίδιους τους εργαζόμενους για τη στάση της σημερινής Κυβέρνησης με τη μη ανανέωση των μηνιαίων συμβάσεων εργασίας των 31 εκτάκτων εργαζομένων που απασχολούνται στη διανομή της πόλης του Ηρακλείου ως ταχυδρόμοι.

Παράλληλα, ο Νίκος Ηγουμενίδης επικοινώνησε με τον αρμόδιο τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και – με αφορμή την επίσκεψή του στο Νομό την επόμενη εβδομάδα και την ανησυχητική εξέλιξη με τα ΕΛΤΑ του Νομού Ηρακλείου – έκλεισε και τη συνάντηση του με το Σωματείο στο Ηράκλειο.

Στη συνάντηση του Νίκου Ηγουμενίδη με το Σωματείο των Εργαζομένων τέθηκε αναλυτικά το θέμα της μη ανανέωσης των συμβάσεων, καθώς και της υποστελέχωσης των καταστημάτων, αλλά και οι ταχυδρομικές και τραπεζικές ανάγκες που καλύπτουν οι υπηρεσίες ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές σε έναν από τους πλέον τουριστικούς Νομούς της χώρας.

Σημειώνεται ότι ήδη έληξαν και δεν ανανεώθηκαν 232 συμβάσεις εργαζόμενων σε υπηρεσίες των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 19 στους νομούς της Κρήτης (έξι στο Ηράκλειο), ενώ το επόμενο διάστημα λήγουν εκατοντάδες άλλες συμβάσεις, οι οποίες επίσης αποφασίστηκε να μην ανανεωθούν.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης τόνισε ότι «η μη ανανέωση των συμβάσεων αποτελεί τακτική και μέρος του υπό ανακοίνωση σχεδίου της Κυβέρνησης για την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα των ΕΛΤΑ», καθώς και πως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Το Σωματείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Ζαφειρακόπουλος, και τα μέλη Γιώργος Δρακωνάκης και Μανώλης Τσαγκεράκης (αντιπρόσωπος εργαζομένων Ηρακλείου στην Ομοσπονδία ΕΛ.ΤΑ).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί