Μ. Συντυχάκης: Οι λαϊκές οικογένειες να παλέψουν για την προστασία της ζωής και της περιουσίας

Συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία που διαιωνίζει την υποβάθμιση των υπηρεσιών τόσο της Πολιτικής Προστασίας όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος. Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο, όπως έπραξε και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Μιλώντας στην Ολομέλεια ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι υπονομεύει την πολιτική προστασία με την ενσωμάτωση του αντιδραστικού πυρήνα της πολιτικής της ΕΕ. Σημείωσε ότι η κριτική των άλλων κομμάτων είναι σε δευτερεύοντα ζητήματα και υπενθύμισε ότι όλες οι κυβερνήσεις υλοποίησαν πολιτικές που αποδείχθηκαν εγκληματικές όπως μαρτυρούν το Μάτι, η Μάνδρα, η Κρήτη και η Χαλκιδική. Υπογράμμισε ότι οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες και η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων είναι το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που εμπορευματοποιεί τα πάντα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και για το κέρδος του κεφαλαίου. Πρόσθεσε ότι η κλιματική αλλαγή αξιοποιείται για να δικαιολογηθεί η εγκληματική διαχείριση και σημείωσε ότι ο αντίπαλος δεν είναι το κλίμα και ο καιρός, είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που μας εμποδίζει να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

Υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν μεγαλύτερες καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών, διότι αποδυναμώνονται οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς όταν χαρίζονται χρέη στους μονοπωλιακούς ομίλους και δαπανώνται 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ, το οποίο θα έχει πλέον γραφείο στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Ανέφερε ότι μέρος των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής θα γίνεται με εθελοντισμό και ΜΚΟ.

Ειδικά για το Πυροσβεστικό Σώμα σημείωσε ότι διατηρείται η στρατιωτικοποίησή του αφού παραμένει στα Σώματα Ασφαλείας, διατηρούνται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθηλώνονται μισθολογικά οι χαμηλόμισθοι και επανέρχονται οι συνεχείς και εξοντωτικές μεταθέσεις. Σημείωσε πως το ΚΚΕ ζητά την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος, την αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των πυροσβεστών, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και των πενταετών και την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των πυροσβεστών που κινητοποιούνται για τα μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα έξω από τη Βουλή.

Κάλεσε τις λαϊκές οικογένειες, τους πυροσβέστες, το εργατικό λαϊκό κίνημα να παλέψουν για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντύχακη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί