Επίκαιρη ερώτηση του Σ. Βαρδάκη για την συντήρηση και αξιοποίηση δημοσίων κτιρίων Ηρακλείου

Επίκαιρη ερώτηση για τη συντήρηση, την αξιοποίηση και χρήση των εγκαταλελειμμένων δημοσίων κτιρίων του Ηρακλείου κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, ζητώντας την επανεξέταση του αιτήματος του Δήμου Ηρακλείου για την παραχώρησή τους προς χρήση των υπηρεσιών του Δήμου.

Εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου, υπάρχουν δημόσια κτίρια, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί, εδώ και πολλά χρόνια και παραμένουν αναξιοποίητα, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί μεγάλες φθορές, αποτελώντας ταυτόχρονα δημόσιο κίνδυνο για τους πολίτες.

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει αναζητήσει τρόπους για να παραχωρηθούν για αξιοποίηση και χρήση των υπηρεσιών του, για την παροχή των οποίων ήδη μισθώνει πλήθος κτιρίων. Ανάμεσα στα κτίρια που έχουν ζητηθεί προς παραχώρηση και αξιοποίηση είναι το κτίριο του πρώην Αστυνομικού τμήματος στην Πλατεία Καλλεργών (Λιοντάρια) και το κτίριο που στεγαζόταν η Τροχαία στην οδό Ταγματάρχου Τζουλάκη.

Εκτός από την αξιοποίηση των κτιρίων προς όφελος της κοινωνίας του Ηρακλείου, η αποκατάστασή τους θα σηματοδοτήσει και την ιστορική ανάδειξή τους και παράλληλα θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος που ελλοχεύει για την ασφάλεια των πολιτών (ήδη έχουν αποκολληθεί επιχρίσματα).

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου είχε κατατεθεί σχετικός φάκελος προς την ΕΤΑΔ, ενώ η χρηματοδότηση του Δήμου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) προβλέπει την κάλυψη δαπανών για εκτέλεση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, συνεπώς η συντήρησή τους δεν θα επιβαρύνει περαιτέρω τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί