Αναφορά του Σ. Βαρδάκη σχετικά με την επιστολή της ΠΕΔ για ίδρυση Συντονιστικού Κέντρου Πυροσβεστικής στην Κρήτη

Την εκ νέου κοινοβουλευτική παρέμβαση του Σωκράτη Βαρδάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, προκάλεσε η επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, με την οποία ζητείται από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Συντονισμού στην Κρήτη. 

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης, «η θωράκιση όλης της χώρας από κινδύνους και απειλές προϋποθέτει συνεκτικό σχέδιο δράσης, σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση και εθνικό μηχανισμό με αποκεντρωμένες και άρτια οργανωμένες δομές στην Περιφέρεια».

     H δημιουργία 6 Περιφερειακών Κέντρων Συντονισμού για το σκοπό αυτό, προκαλεί έκπληξη που δεν συμπεριλαμβάνει την Κρήτη, αλλά την εντάσσει στο κέντρο συντονισμού Σάμου. 

Ο κ. Βαρδάκης ήδη από την διαβούλευση του νομοσχεδίου, στις 14 Ιανουαρίου 2020, είχε καταθέσει ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, με την οποία ζητούσε την επανεξέταση του θέματος. 

Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης αντιβαίνει σε βασικές επιχειρησιακές αρχές, όπως η επιχειρησιακή επικινδυνότητα της Κρήτης, οι δεκάδες περιοχές του νησιού που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο Natura, το πλήθος αγροκαλλιεργειών και οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την βαριά βιομηχανία της χώρας, δηλαδή τον τουρισμό, με 6 εκ. επισκέπτες το χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί