Η αγωνιώδης αναγκαστική προσγείωση Boeing στη Μαδρίτη χωρίς τροχό και κινητήρα (βίντεο)

Σώοι οι επιβάτες

Ένα αεροσκάφος Boeing 767 της εταιρείας Air Canada επέστρεψε στο αεροδρόμιο Αδόλφο Σουάρεθ Μπαράχας της Μαδρίτης και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, αφού ανέφερε ότι παρουσιάστηκε ένα «τεχνικό πρόβλημα»

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά με την απογείωση του αεροσκάφους και ζήτησε να του δώσουν διάδρομο για κατεπείγουσα προσγείωση. Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο συνδικάτο των πιλότων της Ισπανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους έπεσε και μπήκε σε έναν από τους κινητήρες του.

Δείτε την εικόνα από το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης.

Αποκλειστικό ηχητικό με την ενημέρωση του πιλότου προς τους επιβάτες για το πρόβλημα στον τροχό και την αναγκαστική επιστροφή στη Μαδρίτη έδωσε στο Twitter η εφημερίδα El Mundo.

https://twitter.com/elmundoes/status/1224360527209680898?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1224360527209680898&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.real.gr%2Fkosmos%2Farthro%2Fptisi_thriler_sti_madriti_boeing_prosgeiothike_me_problima_se_troxo_kai_kinitira_sooi_epibates_binteo-607670%2F%3Futm_source%3Ddlvr.it%26utm_medium%3Dtwitter%26utm_campaign%3Dreal_gr

Δεκάδες ασθενοφόρα και πυροσβεστικά στάλθηκαν στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, ενώ τα νοσοκομεία της περιοχής τέθηκαν σε επιφυλακή.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε την αναγκαστική προσγείωση με ασφάλεια λίγο μετά τις 8 ώρα Ελλάδας, αφού πρώτα πραγματοποίησε κύκλους προκειμένου να ξεφορτωθεί μεγάλη ποσότητα καυσίμων. Συνοδεύετηκε από F-18 της Ισπανικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο φωτογράφισε τη βλάβη στο σύστημα προσγείωσης και έστειλε τις εικόνες στο αεροδρόμιο προκειμένου να ληφθούν τα παραίτητα μέτρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί