«Ξεναγικά αναθήματα στο Ηράκλειο»: Κύκλος ομιλιών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

«Ο Άγιος Γεώργιος ο Βενέτικος και τα 15 αφανισμένα, αλλά όχι ξεχασμένα, μνημεία της Candia» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00, στην αίθουσα Πολυμέσων του ΜΦΙΚ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη συνδιοργανώνουν κύκλο ομιλιών με γενικό τίτλο «Ξεναγικά αναθήματα στο Ηράκλειο». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00, στην αίθουσα Πολυμέσων του ΜΦΙΚ, για 15 μνημεία της πόλης του Ηρακλείου, που αν και έχουν εξαφανιστεί διατηρούνται στη μνήμη.

Εκκλησίες, πύλες, μοναστήρια, δουκικά ανάκτορα και σιταποθήκες κρύβονται ακόμα, ως ίχνη στις σελίδες βιβλίων, μέσα στα στενά του κέντρου της πόλης. Ένας περίπατος στη μνήμη της Ιστορίας μέσα από 15 σταθμούς:  ο ναός του Σωτήρος και του Αγίου Φραγκίσκου, οι τρεις καμάρες, η Πύλη του Αγίου Γεωργίου, η Παναγία Ψυχοσώστρα, η Τριμάρτυρη, η μονή του Αγίου Αντωνίου, η Παναγία του Φόρου, η κυρία των Αγγέλων, το Ξώπορτο, οι Σιταποθήκες, το Δουκικό Ανάκτορο, το Palazzo, ο Άγιος Ρόκκος και ο Άγιος Γεώργιος ο Βενέτικος.

Οι ομιλίες πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολυμέσων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Αμέσως μετά ακολουθεί ξενάγηση: Άγιος Γεώργιος Βενέτικος, 25ης Αυγούστου, Πλατεία Καλλέργων, Λεωφόρος Δικαιοσύνης, Πλατεία Ελευθερίας, Πλατεία Κορνάρου.

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί