Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο Τραμπ απειλεί ακόμα περισσότερο την ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Η Ανακοίνωση του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ  για τη Συμφωνία του Αιώνα» για το Μεσανατολικό:

Η «Συμφωνία του Αιώνα» για το Μεσανατολικό, η οποία παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, βρίσκεται σε αντίθεση με όλα τα Ψηφίσματα και τις Αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και με το Διεθνές Δίκαιο.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για την Μέση Ανατολή, το σχέδιο Τραμπ απειλεί ακόμα περισσότερο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην πολύπαθη περιοχή, αφού  μεταξύ άλλων, αναγνωρίζει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των κατεχομένων  Υψιπέδων του Γκολάν,  νομιμοποιεί  παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη,  ενώ ενσωματώνει στο Ισραήλ την Κοιλάδα του Ιορδάνη και μεγάλο μέρος κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. Τέλος, αναγνωρίζει ολόκληρη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα μόνο του Ισραήλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ κάθε κίνησης που συμβάλλει στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ,  και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής.

Στηρίζουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τη λύση των δύο κρατών, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια,  στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί