Παρουσιάστηκαν οι πολεοδομικές μελέτες στη Λότζια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 η παρουσίαση του Β1 Σταδίου των Πολεοδομικών Μελετών των περιοχών «Άη Γιάννης Χωστός- Τρεις Βαγιές» και «Αγία Ειρήνη- Κορακοβούνι- Μαραθίτης». Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Λότζια από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Δήμου Ηρακλείου Γιώργο Καραντινό, τους ανάδοχους Μελετητές και τον Διευθυντή Πολεοδομίας Γιώργο Φουρναράκη. Επίσης στη διαδικασία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου Γιώργος Σισαμάκης και Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Βαγγελιώ Σχοιναράκη, η πρώην Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικός Σύμβουλος Στέλα Αρχοντάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Ξυλούρης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Χάρης Μαμουλάκης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, φορείς και πολίτες του Ηρακλείου. 

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός «αναφορικά με την Πολεοδομική Μελέτη της ενότητας «Αγία Ειρήνη-Κορακοβούνι Μαραθίτης» πρόκειται για μία έκταση 1100 στρεμμάτων που χαρακτηρίζεται από δύσκολο ανάγλυφο εδάφους όπου κυριαρχεί η ύπαρξη πολλών και μεγάλων πρανών. Παράλληλα υπάρχουν πολλά μικρά ρέματα για τα οποία απαιτείται οριοθέτηση ενώ η καταλληλόλητα των εδαφών για οικοδόμηση θα προκύψει κατόπιν της τελικής έγκρισης της γεωλογικής μελέτης.

΄Όσο για την πολεοδομική ενότητα «Άη Γιάννη Χωστός – Τρεις Βαγιές», πρόκειται για μία έκταση 430 στρεμμάτων με ομαλό ανάγλυφο εδάφους που είναι πυκνοδομημένη, με κατακερματισμένες μικρές ιδιοκτησίες.»

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις δύο πολεοδομικές μελέτες στη ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου https://www.heraklion.gr/ και στην πύλη της πολεοδομίας http://gis.heraklion.gr/  από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί