Κόλαφος New York Times για «πλωτό φράγμα»: «Η απάντηση της Ελλάδας στους μετανάστες ονομάζεται “ντροπή”»!

Άρθρο κόλαφος κατά της κυβέρνησης της ΝΔ και της απίστευτης ρατσιστικής εμπνεύσεως απόφασής της να απλώσει… πλωτό φράγμα στο Αιγαίο κατά απελπισμένων προσφύγων δημοσίευσε σήμερα η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα New York Times. Ο τίτλος του άρθρου ήταν «Η απάντηση της Ελλάδας στους μετανάστες, τα πλωτά φράγματα, ονομάζεται “ντροπή”»!

Στο σχετικό ρεπορτάζ τονίζεται ότι «καθώς η Ελλάδα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει μια φαινομενικά ατελείωτη εισροή μεταναστών από τη γειτονική Τουρκία, η συντηρητική κυβέρνηση έχει ένα αμφισβητούμενο νέο σχέδιο για να απαντήσει στο πρόβλημα, το πλωτό εμπόδιο για την αποφυγή της παράνομης μετακίνησης σκαφών».

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι «ομάδες υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων καταδίκασαν το σχέδιο», προειδοποιώντας ότι εάν εφαρμοστεί «θα αυξήσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αιτούντες άσυλο εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων σε στρατόπεδα στα νησιά του Αιγαίου και στις κοινότητες στην ελληνική ενδοχώρα». 

Μάλιστα υπάρχει αναφορά και σε επικριτικό δημοσίευμα της Καθημερινής που απέρριψε την αποτελεσματικότητα της προτεινόμενης κυβερνητικής επιλογής. 

Λόγος γίνεται και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ , με την εφημερίδα να επισημαίνει ότι “καταδίκασε το σχέδιο για πλωτό φράγμα ως «ντροπή και προσβολή της ανθρωπότητας»”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί