ΚΚΕ: Η κυβέρνηση “ενισχύει” τα νοσοκομεία της Κρήτης με… δανεικούς γιατρούς!

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή το φαινόμενο των δανεικών γιατρών στα νοσοκομεία της Κρήτης

        Αποτελεί εμπαιγμό να καυχιέται η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ ότι «ενισχύει των τα νοσοκομεία του νησιού», όταν υποχρεώνονται γιατροί να μετακινούνται από τη μία δημόσια δομή υγείας σε άλλη για να καλυφθούν οι ανάγκες, όπως έγινε πρόσφατα στο Ρέθυμνο. Η συστηματική μετακίνηση γιατρών και νοσηλευτών, όσο και αν επιχειρείται από κυβέρνηση και 7η ΥΠΕ να εμφανιστεί σαν έκτακτη, δεν μπορεί να κρύψει τη μονιμότητα τέτοιων επιλογών και στους 4 νομούς της Κρήτης.

        Η «θωράκιση» του συστήματος υγείας που εξαγγέλλουν είναι ψεύτικη και γίνεται με τη διαιώνιση της ομηρίας των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων και με μετακινήσεις εργαζομένων για το «προσωρινό μπάλωμα» των κενών. Ταυτόχρονα συνεχίζεται σταθερά η υποχρηματοδότηση, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε συνδυασμό με τις συγχωνεύσεις ή το κλείσιμο τμημάτων ενώ δεκάδες κατηγορίες ασθενών στερούνται τα φάρμακά τους επειδή «η αγορά τους δεν αποφέρει τα προσδοκώμενα κέρδη» στις φαρμακοβιομηχανίες.

        Η κατάσταση που επικρατεί από τη διαχρονική έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις βαθμίδες του συστήματος υγείας πανελλαδικά και στο νησί μας γίνεται επικίνδυνη για ασθενείς και εργαζόμενους. Όσο κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να παρουσιάσει τις εξελίξεις αυτές σαν αναγκαίο κακό, δεν μπορεί να κρύψει ότι και αυτή -όπως πριν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- στην πραγματικότητα με την πολιτική τους αποδυναμώνουν τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπουν την υγεία σε εμπόρευμα, ολοένα πιο δυσπρόσιτο για τους πολλούς ενισχύοντας ταυτόχρονα την ιδιωτική ασφάλιση και υγεία.  

        Τώρα πρέπει, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές στα συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς, να καταδικαστεί η ανθυγιεινή πολιτική ΕΕ-κυβερνήσεων, να μπει στο επίκεντρο της πάλης η διεκδίκηση για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στις δημόσιες μονάδες Υγείας, να εξοπλιστούν με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό μηχανήματα, να λειτουργούν όλο το 24ωρο και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους απολύτως δωρεάν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί