Η “Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων” σχετικά με τη δωρεά των “Ελλήνων Εφοπλιστών” για την υγεία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων για τη δωρεά της Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την υγεία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Προ ημερών είδαμε, ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προχώρησε σε μια δωρεά  στο «αστρονομικό» ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ για να αγοραστούν νέα κλινοσκεπάσματα και να ανακαινιστούν οι τουαλέτες στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτησε ως όφειλε την πρωτοβουλία των Ελλήνων εφοπλιστών, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη χορηγία θα κάνει τις συνθήκες των ασθενών και των επισκεπτών πιο αξιοπρεπείς και ανθρώπινες στα Νοσοκομεία μας.

Εκ πρώτης όψεως δεν έχει άδικο, εκείνο όμως που δεν είπε είναι ότι και στον Προϋπολογισμό του 2020 οι δαπάνες για την Δημόσια Υγεία παραμένουν κολλημένες στο 5% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 7,5%.

Η επιχορήγηση του ΕΣΥ από τον κρατικό Προϋπολογισμό βρίσκεται στο μισό από το 2014 και μετά, ενώ και η κρατική χρηματοδότηση στον ΕΟΠΥΥ  είναι σχεδόν μηδενική.

Κάθε χρόνο το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό μειώνεται αντί να αυξάνεται.

Ο αριθμός των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία μειώθηκε κατά 25.000 στα χρόνια των μνημονίων.

Το μέλλον είναι αβέβαιο για περισσότερους από 14.000 συμβασιούχους επικουρικούς Ιατρούς,Νοσηλευτές,Διοικητικούς και ΟΑΕΔιτες ενώ, την ίδια ώρα οι εφημερίες δεν βγαίνουν!!!

Θέλετε να δούμε τώρα  τι συμβαίνει στην μεγάλη οικογένεια των Ελλήνων Εφοπλιστών!!!

Απολαμβάνουν 56 φοροαπαλλαγές αν και η  αξία του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών υπολογίζεται στα 105,22 δισ. δολάρια(!) και είναι οι μοναδικοί που έσπασαν το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων!!! 

Πίσω από τους Έλληνες εφοπλιστές δεύτερη ναυτιλιακή δύναμη παραμένει η Ιαπωνία με την αξία του στόλου της να φτάνει τα 94,721 δισ. Δολάρια, την τρίτη θέση με στόλο αξίας 90,875 δισ. Δολάρια κατέχει η Κίνα.

Οι φόροι είναι κάτι άγνωστο για την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Τα χρήματα  που κερδίζει το ελληνικό κράτος από αυτούς, μέσω της φορολογίας είναι μηδαμινά έως και ανύπαρκτα, ενώ την ίδια στιγμή τα κέρδη των εφοπλιστών φτάνουν σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ διασφαλισμένα από τους διάφορους φορολογικούς παραδείσους αλλά και την ελληνική νομοθεσία.

Ο πρώτος φορολογικός παράδεισος είναι αυτός των διάφορων «νήσων» (Βερμούδες, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, ο Μαυρίκιος, οι Κέιμαν Νήσοι, κ.α).Ο δεύτερος είναι ο «τόπος» τους. Η Ελλάδα. Όπου με την συνδρομή όλων των κυβερνήσεων από τη δεκαετία του 60 μέχρι και σήμερα έχει διαμορφωθεί ένα σκανδαλώδες καθεστώς φορολόγησης υπέρ του εφοπλισμού. 

Σκανδαλώδες είναι για παράδειγμα το καθεστώς φορολόγησης, στο οποίο οι εφοπλιστές δεν φορολογούνται με βάση του τζίρους τους ή τα κέρδη τους, αλλά με βάση την χωρητικότητα του πλοίου!.

Ένα τελευταίο ενώ στα νησιά της χώρας αυξήθηκε ο ΦΠΑ, οι εφοπλιστές απολαμβάνουν απαλλαγή από ΦΠΑ των αγορών προϊόντων στην Ελλάδα που προορίζονται για τις τροφοδοσίες των πλοίων τους. 

Αν καταργηθεί η παραπάνω φοροαπαλλαγή το κράτος θα έχει έσοδα πάνω από 5 δις. ευρώ! Πρόκειται για χρήματα που θα αρκούσαν  για να καλύψουν τα «πρωτογενή πλεονάσματα» που ζητούν οι δανειστές χωρίς να χρειαστεί να υπάρξει καμία περικοπή σε κοινωνικές παροχές, χωρίς να χρειαστεί μείωση του αφορολόγητου, χωρίς να χρειαστούν περικοπές σε υγεία-πρόνεια και παιδεία…

Εμείς δεν θέλουμε δωρεές που είναι σταγόνα στον ωκεανό, αλλά φορολογική ευσυνειδησία και συνέπεια σύμφωνα με τα ασύλληπτα κέρδη που επιτυγχάνουν κάθε χρόνο και οφείλεται στην φοροασυλία που απολαμβάνουν διαχρονικά από το Ελληνικό κράτος.”

                          

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί