Αλ. Χαρίτσης: «Η θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη εξαντλείται»

Στην “προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποπροσανατολίσει από τη διάψευση των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ”, αποδίδει τα “σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που διοχετεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη”, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον “Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής”.

Ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθαρίζει ότι “ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να φοβάται τίποτα. Ανησυχούμε όμως γιατί η κατάσταση στη χώρα διαρκώς χειροτερεύει και τα προβλήματα εντείνονται”. “Η θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη εξαντλείται”, σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου και προσθέτει ότι με τη διακυβέρνηση της ΝΔ “είχαμε αύξηση των απολύσεων -ρεκόρ 18ετίας τον Οκτώβριο!, πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και χαμηλό 20ετίας στην εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων”, αλλά και “χάος στο προσφυγικό”.

Η κυβέρνηση, όπως τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης “παρακολουθεί ως θεατής τα πολύ σοβαρά εθνικά θέματα και εξυπηρετεί συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα με φωτογραφικές διατάξεις, στοχεύοντας στο βραχύ πολιτικό όφελος”. 

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, ο Αλ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι “δεν είναι πρόβλημα, όπως την παρουσιάζουν οι οπαδοί της  παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού συστήματος, αλλά ο δρόμος προς τα εμπρός. Αλλιώς επιστρέφουμε στο μονοκομματικό κράτος-φέουδο”. Και υπενθυμίζει ότι “το ευρωπαϊκό παράδειγμα μας δίνει θετική απάντηση στη δυνατότητα συνεργασίας ριζοσπαστικών και προοδευτικών δυνάμεων”.


“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει, και θα ανανεώσει στο συνέδριό του, την προγραμματική του πρόταση για κοινό μέτωπο ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς και στην επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού”, συνεχίζει ο βουλευτής Μεσσηνίας και υπογραμμίζει ότι “σκοπός μας είναι η προώθηση των ριζοσπαστικών τομών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, για ένα αναπτυξιακό μοντέλο με κανόνες για όλους και δίκαιη κατανομή του πλούτου”.


Ερωτηθείς για την ανάγκη συγκρότησης ενιαίου μετώπου στα εθνικά θέματα απαντά: “Αν θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ακραίους χαρακτηρισμούς όταν επισημαίνουμε τα ατοπήματα της κυβέρνησης, τότε φαντάζομαι τι θα λέγατε για τις τοποθετήσεις περί «προδοτών» από βουλευτές της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών”.


Εμείς δεν είμαστε ΝΔ και δεν την ακολουθούμε στον κατήφορό της. O ΣΥΡΙΖΑ συναίνεσε στην εκλογή της προέδρου της Δημοκρατίας, στην ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων και στον προϋπολογισμό για τις αμυντικές δαπάνες. Αλλά δεν θα σιωπούμε όταν βλέπουμε σοβαρά λάθη στα εθνικά θέματα, όπως οι κυβερνητικές παλινωδίες για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, η επιδοκιμασία της δολοφονίας Σουλεϊμανί και η αδυναμία διασφάλισης της συμμετοχής της Ελλάδας στη διάσκεψη του Βερολίνου”, καταλήγει.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί