Υπουργός – διαφημιστής κολεγίου: “Το πτυχίο του ανώτερο απ’ του ελληνικού Πανεπιστημίου”! (βίντεο)

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τον υπουργό Ανάπτυξης να μιλάει στην τελετή αποφοίτησης σε ιδιωτικό κολέγιο. Είναι αχρονολόγητο, αλλά μια αναφορά του δείχνει ότι είναι πολύ πρόσφατο, ίσως μόνο μερικών ημερών, καθώς μιλάει για την ισοτιμία των πανεπιστημιακών τίλων με τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων, που ψήφισε πολύ πρόσφατα η ΝΔ.

Ο υπουργός λοιπόν Ανάπτυξης, γνωστός, και από άλλες περιπτώσεις, διαφημιστής των κολεγίων, φτάνει στο σημείο να λέει ότι το πτυχίο του συγκεκριμένου κολεγίου (Mediterranean College) δεν είναι απλώς ισότιμο, αλλά ανώτερο των τίτλων του δημοσίου!

«Αν τύχει κανείς από εμάς να κάνει μια απλή βόλτα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο και μετά να περπατήσει στο Mediterranean College, θα καταλάβει αμέσως ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός πραγματικού χώρου εκπαιδεύσεως και ενός χώρου που δεν θα ήθελα καθόλου να χαρακτηρίσω… Αποτελεί θράσος το να τολμά κανείς σήμερα και να λέει εκ μέρους των δημόσιων πανεπιστημίων ότι αυτοί οι χώροι που είναι γεμάτοι σκουπίδια, βρομιές, καταληψίες, που χάνουν το μισό εκπαιδευτικό έτος,… 

Θα έρθουν και θα κρίνουν το Mediterranean College και το αν κάνει καλά ή όχι τη δουλειά του ή όχι. Με συγχωρείτε, αλλά δεν είναι έτσι, κι ας είμαι απόφοιτος δημοσίου ελληνικού πανεπιστημίου. Να είστε απολύτως βέβαιοι, και απευθύνομαι στους αποφοίτους, ότι το πτυχίο που έχετε στα χέρια σας, δεν είναι απλώς εφάμιλλο και ισότιμο, που είναι πλέον σύμφωνα και με τους νόμους και με τις τελευταίες αποφάσεις, αλλά είναι αντάξιο και καλύτερο των συναδέλφων σας στα ελληνικά πανεπιστήμια γιατί εσείς έχετε μάθει πόσο μεγάλος κόπος, πόσο μεθοδευμένη προσπάθεια χρειάζεται και πόσο μεγάλο σύστημα για να φτάσει κανείς εκεί που φτάσατε εσείς σήμερα»!

Θαυμάστε τον, στο βίντεο που ανέβασε ο Γιώργος Βιδάκης

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Υπουργός – διαφημιστής κολεγίου: “Το πτυχίο του ανώτερο απ’ του ελληνικού Πανεπιστημίου”! (βίντεο)”

  1. ΠΑΡΗΣ

    Προς κα. Κλαίρη 3 Φεβρουαρίου 2020 στα 12:20 ΠΜ
    “Τόσα χρόνια οι γιατροί της Βουλγαρίας δε σας πείραξαν ”
    M’αυτό τι υπονοείται ότι αυτοί πλήρωναν για να πάρουν το πτυχίο τους? Δεν κουράστηκαν?
    Τι θα λέγατε αν….. Αφού πάρουμε όλοι το πτυχίο μας εγώ από το ΕΜΠ ένας άλλος από το ΤΑΔΕ College ένας άλλος από την Βουλγαρία κ.ο.κ για να μπορούμε να ασκήσουμε το επάγγελμα μας να δίνουμε κοινές εξετάσεις (με κοινά θέματα) πιστοποίησης και αδιάβλητες όπως οι πανελλήνιες. Μήπως το άγχος των εξετάσεων δεν θα επέτρεπε πάλι σε κάποιους να ανταποκριθούν ? Δεν ξέρω για το επάγγελμα σας, αλλά στο δικό μου αν κάποιος δεν μπορεί να διαχειρίζεται το άγχος την ανασφάλεια την πίεση ένα τεράστιο όγκο δεδομένων και η σκέψη του δεν είναι ικανή τόσο στην ανάλυση όσο και στην σύνθεση τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να λαμβάνει αποφάσεις που θα στοιχίσουν την ζωή πολλών ανθρώπων (που μέσα σ’ αυτούς μπορεί να είστε και εσείς). Δηλαδή θα πρέπει να το ξανασκεφτεί αν κάνει γι’ αυτή την δουλειά ή όχι.
    Υ.Γ. Δεν με πειράζουν οι απόφοιτοι ούτε των κολεγίων ούτε της Βουλγαρίας ούτε της Ουγκάντας. Με πειράζει που αντί να υπάρχει ένα σύστημα που να αποκλείει κάποιους ανεύθυνους – απατεώνες – σκιντζήδες να εργαστούν, κάποιοι (νομίζω και εσείς από την τοποθέτηση σας ) ψάχνουν να βρουν ένα τρόπο να καταργήσουν και τον οποιοδήποτε έλεγχο και το οποιοδήποτε φίλτρο. Θα το εκτιμούσα να προτείνετε ένα τρόπο που και εσείς και εγώ θα ελεγχόμασταν για την επαγγελματική μας επάρκεια και όχι να βρίζετε (”ΓΕΛΟΊΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΠΛΑ !!!”)

  2. Κλαίρη

    Έχω κουραστεί επιτέλους με όλους εσάς τους ” δημοσιογράφους ” της πλάκας να καταδικάζεται την προσπάθεια και την δουλειά αμέτρητων νέων να γίνουν επιστήμονες . Ναι προσπάθησαν και εκείνοι, μελέτησαν και αρκετοι τα κατάφεραν και ζητούν απλά το λογικό …
    Την αναγνώριση του κόπου τους !
    Κανένα πτυχίο δεν χαρίζεται ή πόσο μάλλον εξαγοράζεται όποιος τα λέει αυτά έχει μαυρα μεσάνυχτα για τη λειτουργία των Κολεγίων – ιδιωτικών Πανεπιστημίων .
    Ως αποφοιτη λοιπόν σας λέω πως εργάστηκα 3 χρόνια σαν πρακτική βοηθός , έκανα πτυχιακή εργασία με έρευνα και δούλεψα πολύ για να αξίζω σήμερα τον τίτλο της νηπιαγωγός! Είμαι περήφανη για εμένα αλλά και για το κράτος που επιτέλους αναγνωρίζει αυτούς τους φορείς εκπαίδευσης που είδη υπήρχαν και δρούσαν χωρίς αναγνώριση κάνοντας το έργο των αποφοίτων ακόμα πιο δύσκολο .
    Φυσικά εμείς δεν αξίζουμε όμως …
    Κατανοώ… Δε δηλώσαμε Πανελληνιες …
    Αυτή είναι η αξία του ανθρώπου… Το ότι δεν του επιτρέπεται μια ευκαιρία με έναν άλλο τρόπο…
    Εγώ κύριε δημοσιογράφε έφτασα σε σημείο να κινδυνέψει η υγεία μου από την προσπάθεια των Πανελλαδικλων και οι ίδιοι οι καθηγητές μου και η μητέρα μου ως γιατρός μου το απαγόρευσε….
    Ήθελα όμως να κατακτήσω το όνειρο μου και το κατάφερα και σας ενημερώνω πως είμαι και καλή πολύ καλή σε αυτό που κάνω …Γιατί εγώ το επέλεξα ! Δεν είναι πως δε μου έκατσε η Νομική και είπα δε βαριέσαι…
    Τέλος και κλείνω το μακροσκελές σχόλιο μου ..
    Τόσα χρόνια οι γιατροί της Βουλγαρίας δε σας πείραξαν …. ΓΕΛΟΊΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΠΛΑ !!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί