Κάλεσμα σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων

Κάλεσμα από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου, σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων τη Δευτέρα 03/02 στις 19:30 στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων (Τίτου Γεωργιάδη και Γερωνυμάκη):

Συνάδελφοι/ισσες,

Μπροστά μας είναι η νέα αντι-ασφαλιστική λαίλαπα, η αντεργατική προώθηση της αξιολόγησης δομών και εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Το δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης περιλαμβάνει και άλλα νέα μέτρα ενάντια στην δυνατότητα υπογραφής συλλογικών συμβάσεων, αθρόες ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας κ.α.

Την ώρα που κάθε εργασιακός κλάδος βιώνει τα οξυμένα ιδιαίτερα προβλήματά του αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τις επιθετικές πολιτικές ενάντια στα δικαιώματά τους, η κυβέρνηση μιλά και ξαναμιλά για «ανάπτυξη». «Ανάπτυξη» που ωστόσο δε στηρίζεται παρά σε νέα μέτρα που ήδη έχουν υπογράψει από κοινού κυβέρνηση και Ε.Ε.  και αλυσοδένουν τη χώρα μέχρι το 2060 με μνημόνια. Με πρωτογενή πλεονάσματα που «για να βγουν» θα υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις ζωές των εργαζόμενων, των άνεργων και της νεολαίας, με περαιτέρω απολύσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, άγρια φορολογία, μείωση των κοινωνικών δαπανών.

Δεν μπορούμε να μένουμε στην αδράνεια!

Είναι ξεκάθαρο ότι για την παραμικρή διεκδίκηση χρειάζεται η ενιαία δράση των συλλόγων και των σωματείων. Η ΓΣΕΕ της απόλυτης συνθηκολόγησης ( που υπέγραψε εκ νέου Εθνικη Γενική ΣΣΕ που παγώνει τους μισθούς και ξανάλεει για κοινές δράσεις με εργοδότες και επαγγελματικό ταμείο ασφάλισης με τους εργοδοτικούς φορείς!) κι η ΑΔΕΔΥ με τις επετειακές κινητοποιήσεις τους και την υποταγή τους, καταδικάζουν τους αγώνες μας στην ήττα! Ο συντονισμός των σωματείων, στη βάση των αποφάσεων των γενικών τους συνελεύσεων, κόντρα στις λογικές συναίνεσης, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν οι αγώνες μας να είναι νικηφόροι στο σήμερα!

Καλούμε σε σύσκεψη την Πρωτοβουλία για Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών αγώνα και Εργαζομένων στο Ηράκλειο, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 19:30 στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων (Τίτου Γεωργιάδη και Γερωνυμάκη) για να αποφασίσουμε ενιαία τις δράσεις μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί