Δ. Παπαγγελόπουλος: «Ο Ρασπούτιν υπάρχει μόνο στις φαντασιώσεις της Ελ. Ράικου» (βίντεο)

«Το «βρώμικο 89» θα είναι απλό κρυολόγημα μπροστά στον κορονοϊό της εκδικητικής πολιτικής δίωξης εις βάρος μου» τόνισε ο πρώην αν. Υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος απαντώντας στις κατηγορίες και όσα ακούγονται αυτές τις μέρες εναντίον του στο πλαίσιο της προανακριτικής.

«Ουδείς από όσους με κατηγορούν έχει εισφέρει ένα στοιχείο εναντίον μου» πρόσθεσε καθώς και ότι «υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια από τους πολιτικούς διώκτες μου, για να πάω στο ειδικό δικαστήριο».

«Ο Ρασπούτιν υπάρχει μόνο στις φαντασιώσεις της Ελ. Ράικου» είπε στον ΑΝΤ1 ο Δ. Παπαγγελόπουλος συμπληρώνοντας ότι κανείς άλλος δεν έχει μιλήσει για «Ρασπούτιν» εκτός από εκείνη. «Η συνομωσία εναντίον μου καταρρέει».

Αναφερόμενος στην κατάθεση του κ. Αθανασίου απάντησε:  «Είναι γνωστός χαμαιλέων ο κ. Αθανασίου. Έχει υπηρετήσει όλα τα πολιτικά συστήματα». Μιλάει «για άσχετες υποθέσεις φορολογικές» που δεν έχουν καμία σχέση με τη Novartis και δεν θα μπορούσα να τις γνωρίζω, αν ο ίδιος δεν μου τις είχε πει»

Για την κατάθεση Αγγελή: «Μετά από αναφορές, καταγγελίες, πολυσέλιδα υπομνήματα και καταθέσεις στην επιτροπή, ζήτησε μόνος του να εξεταστεί ξανά για να πει ότι υπήρχε σχέδιο για τον Σαμαρά, χωρίς να κατηγορήσει εμένα», σχολίασε σχετικά, για να παρατηρήσει ότι, «για μένα δεν είπε τίποτα. Είπε ότι μίλαγε με Καλογήρου, Παπασπύρου και Δημητρίου…. Εγώ δεν ξέρω τίποτα για το σχέδιο αυτό». «Άλλος ένας που δε λέει τίποτα για ‘Ρασπούτιν’, μόνο η ‘Ράικου’ λέει για Ρασπούτιν» προσθέτοντας ότι: «έχει τεράστιες ευθύνες».

«Υπάρχει μια πλημμύρα οχετού, κακοήθειας και ψεμάτων» εναντίον του είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά εκ των υστέρων».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Κανένας από τους τρεις εισαγγελείς δεν έχει προσφέρει ούτε ένα στοιχείο εναντίον μου».

 «Την δική μου ανήθικη επίθεση θα την αντιμετωπίσω αλλά είναι κακό για την Δικαιοσύνη. Άνθρωποι σαν και αυτούς, σαν τα τσιράκια των πολιτικών που επιδιώκουν την πολιτική μου δίωξη δεν έχουν θέση στην δικαιοσύνη. Προσβάλουν την ιδέα της Δικαιοσύνης».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ζητηθεί η ποινική του δίωξη, εκτίμησε ότι, «υπάρχει μεγάλη προσπάθεια από τους πολιτικούς υπαλλήλους μου» και είπε πως «το ‘βρώμικο 89’ θα είναι απλό ‘κρυολόγημα’ μπροστά στον ‘κορονοϊό’ που στήνεται απέναντί μου».

Να σημειωθεί ότι χθες κατέθεσε και πάλι, ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής που προσήλθε στον Άρειο Πάγο αφού είχε ζητήσει ο ίδιος, να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν η Εισαγγελέας Ξ. Δημητρίου και η ΓΕΔΔ Μ. Παπασπύρου. Απέδωσε δόλο στην Ελ. Τουλουπάκη και υποστήριξε ότι «βάσει σχεδίου» ενοχοποιήθηκαν οι Αν. Σαμαράς, Αν. Λοβέρδος, Αδ. Γεωργιάδης. Ζήτησε από τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση.

avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί