Ελλάδα: Αποκρουστικές εικόνες σε μπαζότοπο – Νεκρές αγελάδες έξω από εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού (Φωτο)

Aποκρουστικές εικόνες, με κουφάρια αγελάδων να κείτονται ανάμεσα σε μεγάλες ποσότητες μπάζων, κατέγραψε η Greenagenda.gr σε αυτοψία της έξω από την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού της Λητής του δήμου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Η απάνθρωπη αυτή πράξη των ασυνείδητων που πέταξαν τις νεκρές αγελάδες σε αυτοσχέδιο μπαζότοπο προκαλεί συναισθήματα οργής και έντονου προβληματισμού. Η υγειονομική βόμβα βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο της εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού, όπου τα τελευταία χρόνια έχει σχηματιστεί ένα τείχος μήκους περίπου 300 μέτρων με κάθε λογής απόβλητα. Δεκάδες είναι οι συσκευασίες χρωμάτων, πλαστικού, τα σακιά με υλικά ανακαινίσεων κ.ά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι τεράστιες ποσότητες των αποβλήτων πετάγονται ανεξέλεγκτα δίπλα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Οι ασυνείδητοι αδιαφορούν για το περιβάλλον και ξεφορτώνουν μέρα-νύχτα επικίνδυνα απόβλητα στην περιοχή.

«Νιώθω πολύ άσχημα για τη σημερινή τριτοκοσμική κατάσταση. Παντού πετάγονται σκουπίδια, δυστυχώς οι ασυνείδητοι δεν σταματούν τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές», τόνισε κάτοικος της Λητής.

Ο δήμος Ωραιοκάστρου έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. «Εντάξαμε στον προϋπολογισμό του 2020 το ποσό των 500.000 ευρώ για τον καθαρισμό χωματερών και των μπαζότοπων. Ευελπιστώ ότι τους επόμενους τρεις μήνες να ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού», επισήμανε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Σοφία Δημητριάδου και μάλιστα προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί