Έκλεισαν τον δρόμο στις Μάντρες οι αγρότες (Φωτο)

Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κάνουν αυτή την ώρα στις Μάντρες Αμαρίου οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πλατάνου και Μελάμπων.

Με αρκετά αυτοκίνητα βρίσκονται στο χώρο για να εκφράσουν την αντίρρησή τους στο επιχειρούμενο ξεκλήρισμα των αγροτών.

Μοιράζουν φυλλάδια στους οδηγούς ενώ λίγο μετά τις 11:00 έκλεισαν το δρόμο και θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των αγροτών  για το τι θα γίνει παρακάτω με τις κινητοποιήσεις τους.

Όση ώρα διαρκεί η συζήτηση, όπως είπαν ο δρόμος θα είναι κλειστός.

Να σημειώσουμε ότι στο χώρο βρίσκονται αγρότες και από άλλα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Το πλαίσιο αιτημάτων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος μας βρίσκει σύμφωνους. Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με το πλαίσιο που περιλαμβάνει τις εξής άμεσες διεκδικήσεις:

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.
  • Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
  • Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, οι οποίες προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.
  • Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Πολιτική μείωσης του κόστους για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής και απαγόρευση εισαγωγών προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας.
  • Άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα «αγροτοδικεία».

Δείτε φωτογραφίες:

e-mesara.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί