Τρέχει να «μπαλώσει» τις αρνητικές εντυπώσεις για το «δεν δίνω εξηγήσεις σε κανέναν» του Σαμαρά ο Στ. Πέτσας (Βίντεο)

 Προσπαθεί να πείσει ότι η εγκατάσταση πλωτού φράγματος που θα σταματά τις προσφυγικές λέμβους έχει κάποιο ίχνος σοβαρότητας…

Έτρεχε και δεν έφτανε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Η χθεσινή κίνηση Σαμαρά, με το «δεν δίνω εξηγήσεις, ούτε μπορεί κανείς να μου ζητήσει» για την απουσία του από τη Βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ, αλλά και οι φαιδρότητες με την προμήθεια πλωτού φράγματος (2,5 χιλιομέτρων…) για την «αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών» ήταν μάλλον δύσκολο μενού.

Στο φιλικό περιβάλλον της εκπομπής, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε την ευχέρεια να αναφερθεί αναλυτικά στη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν, υποστηρίζοντας πως υπάρχει συμφωνία για το μεταναστευτικό και σημείωσε ότι οδεύουμε προς αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου 3. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία και για τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην Στρατηγική συνεργασία με την Γαλλία στον αμυντικό τομέα.

Για Σαμαρά

Το εφεύρημα Πέτσα για να δικαιολογήσει την απουσία Σαμαρά και το επακόλουθο σίριαλ αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης, εστίασε στο ότι «καθώς ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, κανείς δεν θα μπορούσε να του έχει ζητήσει εξηγήσεις». Προσπέρασε βεβαίως γρήγορα γρήγορα τις …λεπτομέρειες της υπόθεσης, όπως ότι ο Στ. Καλαφάτης χθες δήλωνε πως ο κ. Σαμαράς «έδωσε εξηγήσεις».

Δείτε επίσης: «Ο Αν. Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί» λένε συνεργάτες του για την απουσία του από τη βουλή

Η συνέντευξη Πέτσα: στα πρώτα λεπτά η αναφορά  στο θέμα Σαμαρά, στα τελευταία η αναφορά στο «πλωτό φράγμα»

Για το πλωτό φράγμα

Ο Στ. Πέτσας κλήθηκε να απαντήσει και για τη… μεγαλοφυή ιδέα του πλωτού φράγματος, για το οποίο όπως αποκαλύφτηκε χθες έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό το υπ. Εθνικής Άμυνας.

Δείτε: Αυτό είναι το πλωτό φράγμα των 500.000 ευρώ που θα «σταματήσει» τους πρόσφυγες

Κρατώντας ευγενικά αποστάσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση απλώς «εξετάζει» να ενισχύσει τα σύνορα της χώρας με πλωτό φράγμα, το οποίο «θα δοκιμαστεί αρχικά σε κάποια σημεία». Και στη συνέχεια παραδέχτηκε το πασιφανές, ότι είναι δύσκολο να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα σε όλο το Αιγαίο…

Ο Στ. Πέτσας πρόσθεσε πως το πλωτό φράγμα εντάσσσεται στο συνολικό σχέδιο για το μεταναστευτικό που έχει η κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας τα γνωστά περί επιστροφών που χαϊδεύουν το ακροδεξιό ακροατήριο («κάθε Παρασκευή θα έχουμε επιστροφές»), επανέλαβε τον ανεδαφικό ισχυρισμό περί «στόχου 10.000 επιστροφών μέσα στο 2020» και επανέλαβε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν οι κλειστές δομές (πρόκειται για τις τεράστιες «φυλακές»σε απομονωμένα σημεία της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου).

Να σημειωθεί ότι ο Στ. Πέτσας έκανε αναφορά και για 11.000 ακόμη μετακινήσεις από τα νησιά προς την ενδοχώρα εντός του 2020 – κάποιος βέβαια πρέπει να του υπενθυμίσει πως αυτή τη στιγμή οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα νησιά είναι 42.000, άρα ο στόχος του είναι ήδη ανεπαρκής.

Για την τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και την τροπολογία που πέρασε από την Βουλή, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, ο Στ. Πέτσας έκανε λόγο για πολιτική παρέμβαση από την κυβέρνηση, προκειμένου όπως είπε να εκτονωθεί η κατάσταση. «Δεν σημαίνει ότι λύσαμε το πρόβλημα. Είμαστε εδώ για πάρουμε όποιες πρωτοβουλίες χρειαστούν».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι υπήρξε παρέμβαση. Όπως είπε ο κ. Πέτσας «πήραμε μια νομοθετική πρωτοβουλία για να υπάρξει ένα πλαίσιο. Δεν θέλουμε να υπάρχει εναγκαλισμός της πολιτικής με το ποδόσφαιρό». Παράλληλα, ανέφερε ότι «αυτή την στιγμή δεν εξετάζουμε αναβολή των αγώνων, αλλά αναμένουμε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις. Από εκεί και πέρα θα αναλάβουμε όποια πρωτοβουλία χρειαστεί».

Για ομόλογο και τις (μηδαμινές) αυξήσεις στους συνταξιούχους

Σχετικά με την οικονομία και την έκδοση 15ετούς ομολόγου, ο κ. Πέτσας βρήκε πρόσφορο έδαφος για να πει ότι «οι αγορές αγκαλιάζουν την προσπάθεια της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Οι αγορές πιστεύουν ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο», ενώ γνωρίζοντας τις αρνητικές εντυπώσεις για τις μηδενικές αυξήσεις στις συντάξεις, απλώς επανέλαβε ότι «οι πολίτες με αρκετές παρεμβάσεις της κυβέρνησης βλέπουν σιγά σιγά περισσότερα ευρώ στους λογαριασμούς τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί