Προσπάθεια εκφοβισμού του Candiadoc από τον Β. Μηλιώνη! – Τί γράψαμε και τι αξιώνει! (έγγραφο)

Με έναν απίστευτο τρόπο ο επιχειρηματίας Βασίλης Μηλιώνης επιχειρεί να εκφοβίσει το Candiadoc, επειδή… τόλμησε να αναφέρει ότι κατηγορήθηκε μαζί με τον γνωστό Άρη Φλώρο για το σκάνδαλο Energa, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και αθωώθηκε σε δεύτερο, με μια δικαστική απόφαση που επί καιρό σχολιάστηκε από μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης! Ο κ. Μηλιώνης επιχειρεί μια πρωτοφανή επίθεση στο site, με εξώδικο που μάλιστα δεν απηύθυνε στον νόμιμο εκπρόσωπο του Candiadoc (είναι ο δημοσιογράφος Αλέκος Α. Ανδρικάκης, όπως αναφέρεται και στην αρχική σελίδα του site) σε… συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο δεν έχει άλλη σχέση με το Candiadoc παρά μόνο την πρώτου βαθμού συγγένεια με τον νόμιμο εκπρόσωπο!

Ανάμεσα στα άλλα, κι επειδή γράψαμε ότι του έκαναν promotion στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στο Ηράκλειο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Σενετάκης, (δείτε: Αρναουτάκης – Σενετάκης ανέλαβαν το promotion στις επενδύσεις Μηλιώνη (του σκανδάλου Energa) στο Ηράκλειο! (φωτο), απαιτεί να… διαγράψουμε το ρεπορτάζ, εντός μάλιστα 24 ωρών, να… ζητήσουμε συγγνώμη από τον ίδιο με μια ανακοίνωση στην οποία θα βεβαιώνουμε τους Έλληνες ότι διάγει έναν απόλυτα νόμιμο βίο, δήλωση που αξιώνει να υπάρχει…. επί 6 μήνες στην αρχική σελίδα του Candiadoc!

Πέρα από όλα αυτά, αξιώνει να πάρουμε “όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την απόσυρση των εις βάρος του υβριστικών και συκοφαντικών αναδημοσιεύσεων”! Να απέχουμε από δημοσίευση φωτογραφιών του και αναληθών, όπως ισχυρίζεται, αναφορών στο πρόσωπό του, διαφορετικά θα καταφύγει στα δικαστήρια!

Φτάνει στο σημείο μάλιστα να ισχυριστεί ότι λόγω του ρεπορτάζ μας… κινδυνεύει να προπηλακιστεί από το… εξαγριωμένο πλήθος, που “παραπλανήσαμε”.

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα κι επειδή ο κ. Μηλιώνης προσπαθεί να τρομοκρατήσει μέσω μάλιστα μια απίστευτης εμπλοκής συγγενικού προσώπου του δημοσιογράφου και υπεύθυνου του Candiadoc, Αλέκου Ανδρικάκη, ας πληροφορηθεί ότι η κρητική δημοσιογραφία δεν εκπροσωπείται μόνο από εκείνους που τρομοκρατούνται ή σκύβουν τη μέση… Υπάρχουν και μερικά μέσα, όπως αυτό εδώ, που πολλοί επιχείρησαν να το τρομοκρατήσουν, να το απειλήσουν και να το κάνουν να σιωπήσει, είτε με δικαστικές προσφυγές (ουδεμία από αυτές δικαιώθηκε) είτε με άλλους τρόπους, χωρίς να το πετύχουν.

Καλούμε τον κ. Μηλιώνη να μας υποδείξει σε ποια σημεία γράψαμε “αναλήθειες”, “συκοφαντικές αναφορές” ή “fake news”, χαρακτηρισμούς που με μεγάλη ευκολία χρησιμοποιεί στο εξώδικο. Αν δεν το πράξει, τότε εμείς θα πρέπει να αναζητήσουμε την ικανοποίησή μας για όσα “εισέπραξε” συγγενικό πρόσωπο του νόμιμου εκπρόσωπου, που ουδεμία σχέση έχει με το site ή την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Στη συνέχεια θα αναδημοσιεύσουμε όλο το ρεπορτάζ, ακριβώς όπως αναρτήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2020, ώστε να έχει και πρόσφατη εικόνα ο πολίτης – αναγνώστης για τα “συκοφαντικά” (!) που ο κ. Μηλιώνης ζητάει την… κεφαλή μας! Και μετά την αναδημοσίευση θα αναρτήσουμε όλο το εξώδικο (προστατεύοντας το όνομα του ανθρώπου στον οποίο επιδόθηκε, καθώς, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ουδεμία σχέση έχει με το μέσο, την εταιρεία και τις αναρτήσεις) ώστε να γίνουν οι συγκρίσεις και βγάλει ο πολίτης – αναγνώστης τα συμπεράσματα:

Το ρεπορτάζ της 14ης Ιανουαρίου 2020:

Αρναουτάκης – Σενετάκης ανέλαβαν το promotion στις επενδύσεις Μηλιώνη (του σκανδάλου Energa) στο Ηράκλειο! (φωτο)

Τον Βασίλη Μηλιώνη τον θυμάστε; Είναι ο άνθρωπος “alter ego” του γνωστού Άρη Φλώρου της Energa και εκ των βασικών πρωταγωνιστών του σκανδάλου των εταιρειών Hellas Power και Energa, που απασχολεί την ελληνική κοινωνία εδώ και πολλά χρόνια.Ακόμα και πολύ πρόσφατα, στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, το “δίδυμο” των επιχειρηματιών απασχόλησε τη δημοσιότητα, καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθώωσε τον Μηλιώνη για το σκάνδαλο και περιόρισε σε 5 από 21 χρόνια την ποινή στον Φλώρο, κάνοντας χρήση των νέων διατάξεων της κυβέρνησης της ΝΔ στον ποινικό κώδικα.

Ο Βασίλης Μηλιώνης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10 χρόνια κάθειρξης, αλλά δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή. Ο ίδιος, για την ίδια υπόθεση, είχε προφυλακιστεί.

ΟΙ δυο τους κατηγορούνταν ότι υπεξαίρεσαν περίπου 255 εκατομμύρια ευρώ, μέσω των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ρεύματος που είχαν στήσει (Φλώρος – Energa, Μηλιώνης – Hellas Power). Η κομπίνα είχε ως εξής: οι δυο τους δεν κατέβαλλαν στο κράτος το «χαράτσι» και άλλα τέλη τα οποία βέβαια εισέπρατταν κανονικά από τους περίπου 200.000 πελάτες τους.

Μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη, δήλωναν “αθώοι”, αλλά στη συνέχεια επέστρεψαν μεγάλο μέρος από τα χρήματα!

Ο Βασίλης Μηλιώνης, λοιπόν, πρωταγωνιστής μιας υπόθεσης που ακόμα “μυρίζει” σε σχέση και με τους τελικούς χειρισμούς της Δικαιοσύνης, είναι ένα από τα πρόσωπα που θα στηρίξει την… ανάπτυξη ο Άδωνης Γεωργιάδης! Και θα το κάνει από το Ηράκλειο, όπου επεκτείνει τις δραστηριότητές του ένα από τα πλέον αμφιλεγομενα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας όλη την περίοδο της κρίσης.

Μην ξεχνούμε και τον προκλητικό του βίο όλα αυτά τα χρόνια, βίο που απασχολούσε συχνά τα κουτσομπολίστικα τηλεπεριοδικά. Το καλοκαίρι του 2014 οι φωτογραφίες του Βασίλη Μηλιώνη στη Μύκονο και τα ρεπορτάζ που τις συντρόφευαν κυκλοφόρησαν παντού, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ο κ. Μηλιώνης, όπως διαβάζουμε στα επίμαχα ρεπορτάζ, δαπάνησε περίπου 100.000 ευρώ σε μια εβδομάδα στο νησί των ανέμων, όπου φιλοξενούσε 30 καλεσμένους του.

cover

Ο Βασίλης Μηλιώνης, ως ιδιοκτήτης πλέον της εταιρείας FILIA INVESTMENTS , έχει αγοράσει έκταση στην περιοχή της Αυγενικής και του Βενεράτου για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών και ενός ξενοδοχείου.

Ποιοι ανέλαβαν όμως να στηρίξουν και να διαφημίσουν, στο όνομα της ανάπτυξης, τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μηλιώνη; Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης (ξέρετε, ο επικεφαλής της… “εθνικής Κρήτης”) και ο γαλάζιος βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης!

Οι δυο τους φόρεσαν τα… κράνη τους, πήγαν στην τελετή θεμελίωσης που έγινε την περασμένη Παρασκευή. στην οποία μάλιστα ο περιφερειάρχης εξεφώνησε κι ένα λογύδριο υπέρ της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και της υποχρέωσης της Πολιτείας να της δίνει χείρα βοηθείας! Ένα λογύδριο, δηλαδή, υπέρ των πρωτοβουλιών Βασίλη Μηλιώνη και πώς, ο πρωταγωνιστής ενός από τα πλέον πολυσυζητημένα σκάνδαλα, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Κρήτης, χτίζοντας…. εξοχικές κατοικίες! Έφτασε ακόμα και στο σημείο να χαρακτηρίσει την επένδυση Μηλιώνη “το πρώτο βήμα της δεκαετίας για την ανάπτυξη και την απασχόληση”!

Δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες από τη θεμελίωση, όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Πατρίς”.

Αυτά γράφαμε στις 14 Ιανουαρίου. Δείτε τώρα το εξώδικο Μηλιώνη, με προσπάθεια να μας εκφοβίσει:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί