«Καλοκαιρία» πριν τη βαρυχειμωνιά – Πότε ξαναχαλάει ο καιρός

Κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Ο μετεωρολόγος του Open TV Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτηση του προειδοποιεί για αυτό το ψυχρό κλίμα που θα έρθει την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η συγκεκριμένη κακοκαιρία θα είναι «ικανή να δημιουργήσει και αρκετά προβλήματα» και το πιθανότερο σενάριο είναι να ξεκινήσει να εκδηλώνεται στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας.

«Αναλύοντας τους χάρτες του πλανητικού μας μοντέλου φαίνεται ότι το πεδίο των υψηλών πιέσεων στα δυτικά βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης θα ισχυροποιηθεί και καθώς θα εμφανίσει μία κίνηση δυτικότερη θα δώσει την ευκαιρία στις πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Σκανδιναβίας να κινηθούν νοτιότερα καλύπτοντας μεγάλο τμήμα της κεντρικής – ανατολικής Ευρώπης. Καθώς αυτές οι αέριες μάζες θα συναντήσουν θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες κοντά στη θάλασσα της Αδριατικής, θα σχηματίσουν ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο «πιεζόμενο» από τις υψηλές πιέσεις δυτικότερα θα το αναγκάσουν να κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά σαρώνοντας τη χώρα μας από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά προκαλώντας ισχυρή κακοκαιρία στην περιοχή μας ικανή να δημιουργήσει και πολλά προβλήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί