Η επιχείρηση της αστυνομίας για την σύλληψη του «τοξοβόλου» (Βίντεο)

Συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση ο 32χρονος δραπέτης των φυλακών Τίρυνθας, γνωστός και ως “τοξοβόλος” του Συντάγματος και η 28χρονη, επίσης, εξαφανισμένη συνεργός της Πόλα Ρούπα, ενώ μαζί τους ήταν και μία 26χρονη φερόμενη ως φίλη του “τοξοβόλου”.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο για οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό, αυτόματα και πιστόλι, κάτι που δείχνει πως ίσως να ετοίμαζαν κάποιο νέο χτύπημα, το οποίο πρόλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Βίντεο από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής κατεγράφη από κάμερα κλειστού κυκλώματος και δόθηκε στη δημοσιότητα:

Ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» είχε δραπετεύσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ το 2015 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Μόλις μερικές ημέρες μετά την δική του απόδραση, εξαφανίστηκε και η Κ.Α. που είχε συλληφθεί στον Άγιο Δημήτριο τον Ιανουάριο του 2017 ως συνεργός της Πόλας Ρούπα.

Την εξαφάνισή της είχε δηλώσει στα τέλη Ιουνίου ο πατέρας της και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δικαστήριο για εκείνη. Είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 34 ετών για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις Φυλακές Κορυδαλλού, καθώς και για δύο ένοπλες ληστείες, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και σε υποκατάστημα τράπεζας στη Μαλεσίνα, ενώ η ίδια είχε δηλώσει μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”.

Λόγω παρέλευσης τότε του 18μήνου είχε αφεθεί ελεύθερη με την υποχρέωση να δίνει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, όρο τον οποίο παραβίασε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί