Στην Λότζια και την Περιφέρεια Κρήτης ο Ούγγρος Πρέσβης

Συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου

Τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα Haupt Erik υποδέχθηκαν σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Ούγγρο Πρέσβη, ο οποίος δηλώνει ένθερμος φιλέλληνας και ομιλεί την Ελληνική γλώσσα, συζητήθηκαν συνεργασίες που αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την οικονομία αλλά και το πλαίσιο ενίσχυσης των εξαγωγών Κρητικών αγροτικών προϊόντων στην Ουγγρική αγορά. Μάλιστα στον τομέα του πολιτισμού αποφασίστηκε η προετοιμασία-διοργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Ο κ. Συριγωνάκης και ο κ. Φασουλάκης ευχαριστώντας για την επίσκεψη τον Ούγγρο Πρέσβη Haupt Erik αλλά και τον επίτιμο πρόξενο Πάρι Επιτροπάκη, πρόσφεραν στο τέλος εθιμικά δώρα του νησιού μας.

Επίσκεψη και στη Λότζια

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Αθήνα Erik Haupt είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Στη  συνάντηση παρευρέθηκε και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κρήτη Πάρης Επιτροπάκης. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε η συνεργασία των δυο πλευρών, στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της  επιχειρηματικότητας, να ενδυναμωθεί. 



Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί