Στελέχη της ΝΔ κατά Αυγενάκη- Αποχωρεί ο Ζαγοράκης- Κουκοδήμος: Είναι πληγή, παίζει με συμφέροντα

Στο επίκεντρο σφοδρών επιθέσεων από κορυφαία στελέχη της ΝΔ βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την εισήγηση για της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, προειδοποιεί με ανεξαρτητοποίηση, ενώ ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και πρώην βουλευτής, Κώστας Κουκοδήμος, χαρακτηρίζει τον Λ. Αυγενάκη πληγή για τον αθλητισμό και εντολέα συμφερόντων.

Δείτε: ΠΑΟΚ: «Επικίνδυνος για την συνοχή της χώρας ο Αυγενάκης»!

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης κατέστησε σαφές σε δήλωσή του ότι: «Εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου», ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον Λευτέρη Αυγενάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά την απόφαση της ΕΕΑ να εισηγηθεί τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, ο αρχηγός της «χρυσής ομάδας» έθεσε «βέτο» κάνοντας σκέψεις για ανεξαρτητοποίηση από το κόμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του dikisports.blogspot.com.  

Λίγη ώρα αργότερα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθάρισε, μέσω δήλωσής του, ότι η εισήγηση της ΕΕΑ είναι «εξοργιστική και πρωτοφανής», τονίζοντας ότι εάν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ τότε… δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην ίδια πολιτική στέγη με όσους βάλλουν κατά του συλλόγου.

H δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη

Το βράδυ της Δευτέρας, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κατέστησε σαφές με δήλωσή του ότι: «Εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η δήλωση έχει ως εξής: «Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».

Κουκοδήμος: Πληγή ο Αυγενάκης, εντεταλμένος συμφερόντων

“Τάσσομαι στο πλευρό του ΠΑΟΚ και ζητώ να μπει τέλος στη φαρσοκωμωδία με την απόφαση που προκαλεί οργή σε όλο το φίλαθλο κόσμο. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι «πληγή» για τον ελληνικό αθλητισμό” τονίζει το στέλεχος της ΝΔ, Κώστας Κουκοδήμος

Αναλυτικά η δήλωση του νυν δημάρχου Κατερίνης και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουκοδήμου:

Τάσσομαι στο πλευρό του ΠΑΟΚ και ζητώ να μπει τέλος στη φαρσοκωμωδία με την απόφαση που προκαλεί οργή σε όλο το φίλαθλο κόσμο. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι «πληγή» για τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι εντεταλμένος συμφερόντων και κάνει κακό στη Ν.Δ.

Αυτοί που «μπήκαν από το παράθυρο» στη Ν.Δ. θα πρέπει να τεθούν εκτός κόμματος και να μην τους δοθεί ποτέ ξανά η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη δυναμική, τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια της παράταξης. Αρχές και αξίες που ενέπνευσε ο Εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Η αξιοσύνη και κυρίως σοβαρότητα πρέπει να επικρατήσουν στις τάξεις του αθλητισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί