Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ερντογάν – Νέα αναφορά και για την Κρήτη

«Μην ασχολείστε μαζί μας και δεν θα πάθετε το παραμικρό – Πρέπει να χάψουμε ότι η Κρήτη αποτελεί κύρια ηπειρωτική χώρα»

Μήνυμα στην Ελλάδα να μην ασχολείται με την Τουρκία έστειλε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υπεραμύνθηκε των μνημονίων συνεννόησης με τη Λιβύη.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι έχει διαμηνύσει στον κ. Μητσοτάκη «να μην ασχολείται μαζί μας», καθώς «δεν θα έρθει κάποια ζημιά από εμάς».

Αναφορά έκανε και σε μία πρόσφατη συνομιλία που είχε με πρώην Έλληνα δήμαρχο, τον οποίο βέβαια δεν κατονόμασε. «Αν θες να δώσεις ένα μήνυμα από μένα, πες τους “να μην ασχολούνται μαζί μας”, όπως “δεν ασχολούμαστε και εμείς”» αποκάλυψε ο επικεφαλής της γειτονικής χώρας.

«Υπάρχει ένας κοινός μας φίλος στην Ελλάδα, από τους παλιούς δημάρχους, του είπα “Αν θέλεις ένα μήνυμα από μένα για την Ελλάδα πες τους να μην ασχοληθούν μαζί μας. Εμείς δεν έχουμε έγνοια να ασχολούμαστε με την Ελλάδα. Στο ΝΑΤΟ είπα στον Μητσοτάκη “μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο. Από εμάς δεν θα σας έρθει καμία ζημιά”. Για το ζήτημα της Λιβύης είπα “εσύ τι δουλειά έχεις στη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα, πού είναι η Λιβύη”. Όσο για την υφαλοκρηπίδα, οι ακτές πρέπει να αντικρίζουν η μία την άλλη. Τώρα έρχεται και μας λέει πως η Κρήτη είναι ηπειρωτική περιοχή! Θα το χάψουμε αν μας πει πως είναι “παιδάκι (μικρή) ηπειρωτική περιοχή”, όμως πώς θα χάψουμε πως είναι “κύρια ηπειρωτική χώρα”» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Ειδική αναφορά έκανε και στην Κρήτη διερωτώμενος αν «πρέπει να χάψουμε ότι αποτελεί κύρια ηπειρωτική χώρα», ώστε να έχει πλήρη δικαιώματα χωρικών υδάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί