«Κράτα γερά Ουχάν»: Κάτοικοι της πόλης-φάντασμα ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στον κοροναϊό (βίντεο)

Ένα ενθαρρυντικό και πρωτότυπο μήνυμα προσπαθούν να περάσουν μέσω των social media οι κάτοικοι της Ουχάν, της πόλης που χτυπήθηκε πρώτη από τον κοροναϊό και συγκεκριμένα όπως όλα δείχνουν από την κατανάλωση μολυσμένων νυχτερίδων.

Έχοντας κλειστεί στα διαμερίσματά τους κάθε βράδυ οι κάτοικοι της πόλης-φάντασμα ενώνουν τις φωνές τους ώστε να δείξουν πως θα παραμείνουν δυνατοί μπροστά στην απειλή των τελευταίων ημερών.

Όπως φαίνεται και από τα βίντεο οι κάτοικοι της Ουχάν κάθε βράδυ εμψυχώνουν ο ένας τον άλλον φωνάζοντας από τα διαμερίσματά τους «Μείνε δυνατή Ουχάν, θα τα καταφέρουμε».

Ένας κάτοικος με δυνατή φωνή δίνει το σύνθημα και στη συνέχεια ακολουθούν οι υπόλοιποι με μία φωνή να λένε «Κράτα γερά Ουχάν».

Φόβοι για πάνω από 40.000 κρούσματα

Την ίδια στιγμή τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού, κρούουν τα στοιχεία ερευνητών στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 40.000, και τονίζουν ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να λάβουν «δρακόντεια» μέτρα περιορισμού της μετακίνησης πληθυσμού εάν θέλουν να προλάβουν την εξάπλωση του ιού.

Οι κυβερνήσεις οφείλουν να λάβουν «δρακόντεια» μέτρα περιορισμού της μετακίνησης πληθυσμού εάν θέλουν να προλάβουν την εξάπλωση του ιού του Ουχάν, δηλώνουν ερευνητές του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι εκτιμούν, βάσει μαθηματικών μοντέλων, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 40.000.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (HKU) προειδοποιούν για επιτάχυνση της εξάπλωσης του νέου κινεζικού ιού.

Συνολικά, οι κινεζικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει 2.744 κρούσματα στην Κίνα, ενώ ο αριθμός των ύποπτων περιπτώσεων διπλασιάσθηκε μέσα σε διάστημα 24 ωρών για να φθάσει τις 6.000.

«Πρέπει να προετοιμασθούμε για το γεγονός αυτή η επιδημία να εξελιχθεί σε παγκόσμια επιδημία», δήλωσε ο Γκάμπριελ Λουνγκ, επικεφαλής της ερευνητικής αυτής ομάδας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

Ο πρώτος θάνατος από τον νέο κοροναϊό στο Πεκίνο

Οι αρχές της πρωτεύουσας της Κίνας, του Πεκίνου, κατέγραψαν σήμερα τον πρώτο θάνατο που προέρχεται από την νέο κοροναϊό, μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυo CCTV.

Ο 50χρονος ασθενής, που είχε επισκεφθεί στις 8 Ιανουαρίου την Ουχάν, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, επιβεβαιώθηκε ότι είχε νοσήσει από τον ιό την 22α Ιανουαρίου, αναφέρει το CCTV.

Εμφάνισε συμπτώματα όπως πυρετό, αφού επέστρεψε στο Πεκίνο επτά ημέρες αργότερα, ανακοίνωσε από την πλευρά της η Επιτροπή Υγείας της κινεζικής πρωτεύουσας.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί