Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου: Να διατηρηθεί η καταδίκη Αμβρόσιου με τον αντιρατσιστικό νόμο

Ο Π. Μπρακουμάτσος πρότεινε την αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων ως προς το αδίκημα της κατάχρησης του εκκλησιαστικού αξιώματος, αλλά πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης ως προς την παράβαση του ρατσιστικού νόμου

Ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος πρότεινε σήμερα την εν μέρει αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 7 μηνών, με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, με αφορμή ανάρτησή του με ομοφοβικό περιεχόμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Μπρακουμάτσος πρότεινε την αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο οποίος ήταν παρών κατά την ακροαματική διαδικασία, ως προς το αδίκημα της κατάχρησης του εκκλησιαστικού αξιώματος μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα. Αντίθετα, ο εισαγγελικός λειτουργός, πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση αναίρεσης του κ. Αμβρόσιου ως προς την παράβαση του ρατσιστικού νόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής για εκείνον απόφασης, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Πρωτόδικα, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί, ωστόσο ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση κατά της αθωωτικής αυτής απόφασης.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί