Η πορεία του μοιραίου ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ (Βίντεο)

Στοίχισε τη ζωή του θρύλου του NBA, της 13χρονης κόρης του Τζιάνα Μαρία Ονόρε και σε ακόμη επτά ανθρώπους

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ώρες αποτυπώνει την πορεία του μοιραίου ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ πριν από τη συντριβή του σε βουνό στην Καλαμπάσας, στην Καλιφόρνια.

Δείτε: Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ σε συντριβή ελικοπτέρου

Για πάνω από τέσσερα λεπτά καταγράφεται η πορεία του ελικοπτέρου, ενώ γίνεται αντιληπτή και η δυσκολία του πιλότου λόγω της ομίχλης, ο οποίος φαίνεται αρκετά αποπροσανατολισμένος να κάνει τουλάχιστον έξι κύκλους.

Στο βίντεο ακούγεται και ο διάλογος του πιλότου με τον πύργο ελέγχου καθώς και η προειδοποίηση «πετάς πολύ χαμηλά». Η επικοινωνία τελικά διακόπηκε και το ελικόπτερο χάθηκε από το ραντάρ.

Η πτώση του ελικοπτέρου στοίχισε τη ζωή του θρύλου του NBA, της 13χρονης κόρης του Τζιάνα Μαρία Ονόρε και σε ακόμη επτά ανθρώπους.

Το βίντεο με την πορεία του ελικοπτέρου και την επικοινωνία πιλότου – πύργου ελέγχου:

Τα σενάρια της πτώσης του ελικοπτέρου 

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη να ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας με τα σενάρια να είναι κυρίως δύο. Το ένα αφορά πιθανή μηχανική βλάβη του ελικοπτέρου τύπου S-76B και το άλλο την περιορισμένη ορατότητα λόγω ομίχλης. Καθώς ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου είναι εκ των κορυφαίων και διαθέτει δυο μηχανές το πρώτο σενάριο χάνει έδαφος σε σχέση με το δεύτερο, όπως εκτιμά ο Κουρτ Ντετζ, πρώην πιλότος της Island Express Helicopters, με την οποία συνήθιζε να πετά ο Κόμπι Μπράιαντ.

Το σενάριο της πτώσης εξαιτίας της ομίχλης και της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην περιοχή ενισχύεται και από τις καταθέσεις που έδωσαν οι αυτόπτες μάρτυρες. Ο Τζέρι Κοτσάριαν βρισκόταν έξω από εκκλησία στο Κάνυον και έπινε καφέ. Είπε πως το ελικόπτερο πετούσε ασυνήθιστα χαμηλά. «Δεν ακουγόταν καλά και ήταν πολύ χαμηλά. Το είδα να χάνει ύψος και να στροβιλίζεται. Αλλά ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί είχε ομίχλη», είπε και πρόσθεσε πως το ελικόπτερο εξαφανίστηκε μέσα σε ένα σύννεφο ομίχλης και στη συνέχεια ακούστηκε μια έκρηξη. «Ήταν μια μεγάλη μπάλα φωτιάς. Κανείς δεν θα μπορούσε να επιζήσει απ’ αυτό», είπε ο Κοτσάριαν.  Ένας ακόμη μάρτυρας, ο 61χρονος Σκοτ Ντέιλιν δήλωσε ότι είδε το ελικόπτερο να πετά πολύ χαμηλά και έγειρε αριστερά πριν πέσει στο έδαφος. «Αμέσως κάλεσα το 911», πρόσθεσε.

Επιπλέον, οι ελεγκτές εναέριου χώρου, όπως αναφέρει το AP, είχαν προειδοποιήσει για την χαμηλή ορατότητα και ειδοποίησαν τον πιλότο να αλλάξει διαδρομή. Στις 9:40, δηλαδή 40 λεπτά μετά την απογείωση, το ελικόπτερο αναγκάστηκε να γυρίσει και πάλι στα νοτιοανατολικά, ανεβαίνοντας στα 2,000 πόδια. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά έπεσε στον λόφο, σε περίπου 1.400 πόδια, σύμφωνα με τα στοιχεία των ραντάρ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ελικόπτερο πετούσε με περίπου 184 μίλια όταν προσέκρουσε στο έδαφος, όπου η πτώση του γινόταν με 4.000 πόδια ανά λεπτό, όπως αναφέρει το Flightradar24.

Επίσης, το γεγονός πως τα συντρίμμια του ελικοπτέρου διασκορπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση, μαρτυρά πως το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ πετούσε με μεγάλη ταχύτητα την ώρα της συντριβής, με σχεδόν 160 μίλια την ώρα. Οι αρχές ερευνούν εκτός από τις συνθήκες, το ιστορικό του πιλότου αλλά και το ιστορικό συντήρησης του ελικοπτέρου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί