Ο Μητσοτάκης μίλησε για τον… Ερυθρό Στρατό στο Άουσβιτς (Βίντεο)

Ο «Κόκκινος Στρατός» έγινε… «Ερυθρός» στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Άουσβιτς.

Σε δηλώσεις του on camera από το Άουσβιτς, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεν στην στρατιωτική δύναμη που απελευθέρωσε τον μαρτυρικό αυτόν τόπο από τα χέρια των ναζί, «βαπτίζοντας» τον Κόκκινο Στρατό ως «Ερυθρό».

Όσο κι αν η λέξη «ερυθρός» είναι συνώνυμη της λέξης «κόκκινος», ορισμένα ονόματα, έχουν μείνει στην ιστορία δίχως… αλλαγές. Παραδείγματος χάρη, όπως δεν έχει ακουστεί από κανέναν η αναφορά του «Ερυθρού Σταυρού» ως… κόκκινου, όπως και του «Ερυθρού Αστέρα», του ποδοσφαιρικού συλλόγου από τη Σερβία, ως «Κόκκινου Αστέρα», έτσι δεν… προβλέπεται να συμβαίνει και με τον «Κόκκινο Στρατό». Ωστόσο, μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δυσκολεύεται να… πει τα πράγματα με το «όνομά τους», στη συγκεκριμένη περίπτωση, προτιμώντας να μιλάει με… συνώνυμα.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο δρόμος προς το Άουσβιτς χτίστηκε από το μίσος, αλλά είναι στρωμένος από την αδιαφορία”. Και 75 χρόνια μετά την απελευθέρωση από τον Ερυθρό Στρατό, αυτού του χώρου, θα πρέπει όλοι μας να δώσουμε αυτή την ιερή δέσμευση να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτό το οποίο συνέβη εδώ…».

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί