«Η Κρήτη του Ερωτόκριτου»: Η ταινία μικρού μήκους των Μινωικών Γραμμών για το Έτος Ερωτόκριτου (Βίντεο)

Η ενεργή συμμετοχή των Μινωικών Γραμμών σε πολλές και ποικίλες χορηγικές δράσεις/εκδηλώσεις που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης, αποτελούσε πάντα τη βασική κατεύθυνση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, μέσω του προγράμματος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που σχεδιάζει και υλοποιεί κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι Μινωικές Γραμμές συμμετέχουν ενεργά, συνδράμοντας αποτελεσματικά την Περιφέρεια Κρήτης, στην υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του αφιερωματικού “Έτος Ερωτόκριτου”, με απώτερο σκοπό την προώθηση και προβολή  του πολιτισμού και της κουλτούρας της Κρήτης, ανά τους αιώνες. 


Η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών στηρίζει τον πολιτισμό και την παιδεία του τόπου, συνεισφέροντας έμπρακτα, ως Υπερήφανος Χορηγός, σε μία σημαντική ενέργεια που φέρνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, τον Κρητικό Πολιτισμό κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας στο νησί.


Επίσης, οι Μινωικές Γραμμές, ως αποκλειστικός χορηγός, συνέβαλαν σημαντικά στην υλοποίηση της μικρού μήκους ταινίας του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης με τίτλο: «Η Κρήτη του Ερωτόκριτου», της οποίας η επίσημη προβολή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στο «Τεχνόπολις». Η ταινία έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής και απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο μαγεμένο από υπέροχες εικόνες  και μουσική, ταξίδεψε από την Αναγεννησιακή εποχή μέχρι σήμερα. Το έργο, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Χατζηπαναγιώτη και μουσική επιμέλεια του Μιχάλη Μαρακομιχελάκη – Καλλιτεχνικού Διευθυντή, είναι βασισμένο στο εμβληματικό ποιητικό έργο της Κρητικής Λογοτεχνίας «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» του Βιτσέντζου Κορνάρου. Μεταξύ των συντελεστών της ταινίας είναι: τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων Τυμπακίου και της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Μαλεβυζίου.


Αφεθείτε στη μαγεία των όμορφων εικόνων και της ατμοσφαιρικής μουσικής της ταινίας μικρού μήκους «Η Κρήτη του Ερωτόκριτου»:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί