Οι αγρότες της Κρήτης ξεκίνησαν μπλόκα στα Πραιτώρια και το Ρέθυμνο (φωτο)

Στα Πραιτώρια και το Ρέθυμνο στήθηκαν τα πρώτα μπλόκα των αγροτών της Κρήτης.

Σε ανακοίνωσή της η ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου αναφέρει ότι στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και συναντήθηκε μαζί τους.

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου εκφράζει τη στήριξή της στους αγρότες που βγήκαν στο δρόμο του αγώνα στα μπλόκα των Πραιτωρίων, στις Μάντρες Ρεθύμνου και αλλού,  για να διατρανώσουν την θέληση τους ενάντια στην πολιτική που “αβαντάρει” τους μεγάλους και ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες!

Έναν αγώνα επιβίωσης με δίκαια αιτήματα ενάντια σε μια πολιτική που δίνει όλη την πίτα στους μεγάλους και στους μικρούς αγρότες πετάει τα ψίχουλα!

Οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο.  

Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος ενάντια στο ξεκλήρισμα των αγροτών και την εγκατάλειψη της υπαίθρου, την παραπέρα συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοαγρότες!

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας!

Για τη διοίκηση

   Ο Πρόεδρος                                                                                                     

Κριαράς Ανδρέας     

  Η Γραμματέας

  Χρυσοφάκη Ζουμπουλιά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί