Κρήτη: Σώοι οι 6 που χάθηκαν στα χιόνια – Ολονύχτια επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Αίσιο τέλος είχε τα ξημερώματα της Κυριακής η ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης της Πυροσβεστικής, για τον εντοπισμό μιας ομάδας περιπατητών που ζήτησε βοήθεια στο ορεινά των Σφακίων.

Δείτε: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για παρέα που χάθηκε στο πυκνό χιόνι στα ορεινά των Σφακίων

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το zarpanews.gr, ήταν μια ομάδα από έξι περιπατητές, 3 γυναίκες και 3 άνδρες, ηλικίας από 55-65 ετών οι οποίοι ξεκίνησαν την ορεινή περιοχή Ταύρη, συνέχισαν στο Νιάτο και επιχείρησαν να μπουν στο Σφακιανό φαράγγι, όταν σε κάποιο σημείο έχασαν μέσα στην νύχτα τον προσανατολισμό τους και ζήτησαν τη συνδρομή των αρχών.

Στην προσπάθεια διάσωσης των περιπατητών ρίχτηκαν 2 άτομα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βρυσών, 2 από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης και 2 εθελοντές, παλιοί πυροσβέστες, γνώστες της περιοχής, ενώ υπήρξε και η συνδρομή 6 μελών της 3ης ΕΜΑΚ, από το Ηράκλειο

Και οι έξι περιπατητές, η περιπέτεια των οποίων τελείωσε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, είναι καλά στην υγεία τους, εκτός από μια γυναίκα η οποία φέρει συμπτώματα εξάντλησης από την ταλαιπωρία και το κρύο, καθώς στην περιοχή υπήρχε πυκνό χιόνι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο zarpanews.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι απορίας άξιο πως ένας άνθρωπος παίρνει 6 άτομα και ανεβαίνει σε 1300μ υψόμετρα, όπου σε ορισμένα σημεία το χιόνι έφτανε τα 2,5 μέτρα, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και θέτει σε κίνδυνο τη ζωής τους. Εδώ ζορίστηκαν πάρα πολύ οι δικοί μας άνθρωποι που είναι εκπαιδευμένοι, ειδικά της Ανώπολης όπως και τα της 3ης ΕΜΑΚ, που έχουν εκπαίδευση στα χιόνια και από τις συνεχείς ολονύχτιες συνομιλίες που είχαμε, κινδύνευσαν να τους γυρίσουν πίσω. Ζορίστηκαν πάρα πολύ γιατί κάποια κομμάτια ήταν πάρα πολύ επικίνδυνα με πολύ χιόνι… Δεν ξέρω κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτούμε όλοι τι κάνουμε…” δήλωσε με νόημα στο zarpanews.gr  ο κ. Λαγουδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί