Δισεκατομμύρια ακρίδες της ερήμου σαρώνουν τα πάντα στην Κένυα και προκαλούν καταστροφές (φωτο)

Τεράστια σμήνη ακρίδων σαρώνουν την ανατολική Αφρική, στον απόηχο και πιθανότατα εξαιτίας των ακραίων καιρικών μεταβολών, σε περιοχές που μαστίζονται εναλλάξ από την καταστροφική ξηρασία και τις πλημμύρες.   

Δισεκατομμύρια αδηφάγα έντομα εξαπλώνονται σε Κένυα, Αιθιοπία και Σομαλία, στην χειρότερη επέλαση των τελευταίων δεκαετιών. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Αγροκαλλιεργειών των Ηνωμένων Εθνών υπολόγισε πως ένα σμήνος στην Κένυα καλύπτει έκταση 930 τετραγωνικών μιλίων, και επομένως αποτελείται από περίπου 200 δισεκατομμύρια ακρίδες που κάθε μέρα καταναλώνουν τροφή ίση με το βάρος τους.

Φωτογραφία Sven Torfinn/EPA
Φωτογραφία Sven Torfinn/EPA

Σε συνέντευξη τύπου, ο Guleid Artan του Κέντρου Πρόβλεψης και Εφαρμογών (ICPAC), εκτίμησε πως τα πολυπληθή σμήνη είναι το τελευταίο σύμπτωμα των ακραίων συνθηκών που ξεκίνησαν πέρυσι, στις αρχές του 2019, με ακραία ξηρασία και τελείωσαν ως μία από τις πιο βροχερές σεζόν των τελευταίων 40 ετών.   

Ο τοπικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Save the Children, για την ανατολική και νότια Αφρική, δήλωσε πως το προσωπικό στην Κένυα προσπαθεί να κινηθεί μέσα σε τόσο πυκνά σμήνη που οι υπάλληλοι δυσκολεύονται να δουν μπροστά τους. Αυτή η νέα καταστροφή αναμένεται να έχει σοβαρότατες συνέπειες για την περιοχή, που ήδη έχει δοκιμαστεί από ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα, αφήνοντας ελάχιστες δυνατότητες ανάκαμψης στις οικογένειες.

Φωτογραφία Sven Torfinn/EPA
Φωτογραφία Sven Torfinn/EPA
Φωτογραφία Sven Torfinn/EPA

Πληροφορίες: lifo.gr, Φωτογραφίες: Sven Torfinn/EPA

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί