Το ΚΚΕ για την δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕΠ για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, μέσω της οποίας σχολιάζει την δανειακή σύμβαση με την ΕΤΕΠ για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου.

Δείτε: Η ΝΔ πανηγυρίζει… το δάνειο για τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελλίου! – Πώς ακύρωνε ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα (φωτο)

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επαίσχυντη σύμβαση για το αεροδρόμιο Καστελλίου και την δανειοδότηση των 180εκ € από την ΕΤΕΠ που θα χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός τα επόμενα χρόνια. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσταται και διεκδικεί την πατρότητα της.

Αυτός όμως που πραγματικά πρέπει να πανηγυρίζει είναι η κοινοπραξία Ινδών-Κοπελούζου που και το χρυσοφόρο αεροδρόμιο θα πάρει τζάμπα και εξασφαλίζει χρηματοδότηση για την κατασκευή του από το ελληνικό δημόσιο, μέσω είσπραξης τελών από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Έτσι βάζει μόλις 5εκ € κεφάλαιο για αυτήν την τεράστια επένδυση, από την οποία θα έχει έσοδα πάνω από 2 δις. 

Σίγουρα δεν μπορεί να πανηγυρίζει ο ελληνικός λαός και οι κάτοικοι της περιοχής που θα πληρώνουν πιο ακριβά εισιτήρια και θα υφίστανται την καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλοπή των περιουσιών και της αγροτικής παραγωγής τους, με κέρδος τα δήθεν «ανταποδοτικά οφέλη». Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που ο ένας την λέει «ανάπτυξη για όλους» και ο άλλος «δίκαιη ανάπτυξη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί