ΚΕΕΡΦΑ: Ξυλοδαρμός προσφυγόπουλου στο φυλάκιο Αλεξανδρούπολης

Για ξυλοδαρμό ενός 14χρονου ανήλικου από αστυνομικό μέσα στο φυλάκιο Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή). Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, στη σχετική καταγγελία προέβησαν οι γονείς του ανήλικου. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο 14χρονος Kamren Rahmani από το Αφγανιστάν, ένας αστυνομικός από την ομάδα φύλαξης, για ασήμαντη αφορμή τον ξυλοκόπησε και του έσπασε το κινητό. 

Ο Kamren Rahmani περιμένει τη συνένωση με τον πατέρα του, που είναι στη Γερμανία. Βρέθηκε στο συγκεκριμένο φυλάκιο, καθώς ο γιατρός που τον εξέτασε, υποστήριξε ότι η οστική του ηλικία είναι 16 ετών (στο φυλάκιο Αλεξανδρούπολης κρατούνται ανήλικοι μεταξύ 16 και 18 ετών, οι οποίοι δεν έχουν πλέον τα δικαιώματα των ανηλίκων αλλά ούτε αυτά των ενηλίκων).

Η ΚΕΕΡΦΑ υπογραμμίζει πως ο εγκλεισμός ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων «σε χώρους σε φυλακές-στρατόπεδα είναι το βάρβαρο πρόσωπο της ρατσιστικής πολιτικής της Ε.Ε.-φρούριο, των κλειστών συνόρων».

Η Κίνηση απαιτεί το κλείσιμο «όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων», τονίζοντας πως θα πρέπει «να πάρουν χαρτιά και άσυλο και να συνενωθούν άμεσα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με τους γονείς τους». Επίσης, απαιτεί την «άμεση μεταφορά τους» σε δημόσιες δομές φροντίδας ανηλίκων.

Τέλος, η ΚΕΕΡΦΑ υπενθυμίζει πως στις 21 Μαρτίου στην Αθήνα, διοργανώνεται διαδήλωση κατά του ρατσισμού και του φασισμού, με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 3 μμ. Ανάλογες διαδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις. 

efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί