ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος κορυφής των ηγετών στις 20 Φεβρουαρίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ για τις 20 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συζητηθεί ο επόμενος επταετής προϋπολογισμός της Ένωσης, ένα θέμα που έχει διχάσει τις 27 χώρες, λόγω των διαφορετικών προτεραιοτήτων τους αλλά και εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας.

«Ήρθε ο καιρός να καταλήξουμε σε συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο», τονίζει στην ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό της περιόδου 2021-27.

«Οποιαδήποτε αναβολή θα δημιουργούσε σοβαρά πρακτικά και πολιτικά προβλήματα και θα έθετε σε κίνδυνο τη συνέχιση των τρεχόντων προγραμμάτων και των πολιτικών μας, αλλά και την έναρξη καινούριων», συνέχισε, καλώντας όλες τις χώρες να συμβιβαστούν.

Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ σημαίνει ότι τα διαθέσιμα χρήματα θα είναι λιγότερα, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά να υπάρξει χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και του μεταναστευτικού.

Ο Μισέλ αναφέρει στην ανακοίνωση ότι η σύνοδος θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουρίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να διαρκέσει για πάνω από μία ημέρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί