Βάση Γουρνών: Πριν τους διαγωνισμούς, μαθαίνουμε ποιοι παίρνουν τα φιλέτα!- Επιχειρηματίας ήδη ανακοίνωσε project!

Πριν καν ολοκληρωθεί κάποια διαδικασία, και προφανώς ένας διαγωνισμός, Έλληνας επιχειρηματίας, από εκείνους που προβάλλονται διαρκώς από γνωστά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο κι ενός life style, ανακοινώνει ότι ξεκινά να επενδύσει, με αμερικάνικα κεφάλαια στη βάση των Γουρνών! Και μάλιστα ήδη έκανε συμφωνία για να εξασφαλίσει τα κεφάλαια από παγκόσμια εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι!

Με δηλώσεις του στην “Καθημερινή”, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, Δημήτρης Ανδριόπουλος, που ήδη επενδύει σε ακίνητα στην περιοχή των Χανίων, προαναγγέλλει ότι θα επενδύσει στην πρώην βάση για τη δημιουργία εξοχικών κατοικιών!

Οι δηλώσεις του έγιναν με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας της εταιρείας του με την αμερικανική HIG Capital, που εδρεύει στο Μαϊάμι. Ο αμερικανικός όμιλος που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα χρηματοδοτήσει την επόμενη γενιά των ακινήτων του Dimand με έμφαση στις αγορές γραφείων και εξοχικών κατοικιών.

Μάλιστα ο κ. Ανδριόπουλος αναγγέλλει ότι οι επενδύσεις του δε θα αφορούν μόνο στην πρώην βάση των Γουρνών, αλλά και στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η “Καθημερινή”, η συμφωνία προβλέπει την παροχή ανοικτής πίστωσης ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ με την οποία η ελληνική εταιρεία θα μπορέσει να ενισχύσει σημαντικά τις ταμειακές της ροές, καθώς προετοιμάζεται να συμμετάσχει σε σημαντικά νέα αναπτυξιακά έργα .

Χρησιμοποιώντας και κάποιο δανεισμό, η εταιρεία Dimand είναι πλέον σε θέση να διαχειριστεί νέα έργα άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχει επίσης η προοπτική περαιτέρω χρηματοδότησης, σύμφωνα πάντα με την “Καθημερινή”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δ. Ανδριόπουλος, εξειδικεύει τη στόχευσή του: “Μεταξύ των έργων που μπορεί να χρηματοδοτήσει αυτή η συμφωνία είναι έργα που η εταιρεία θα επιδιώξει να εξασφαλίσει στο οικόπεδο του Ελληνικού στην νότια Αθήνα ή στις Γούρνες, κοντά στο Ηράκλειο της Κρήτης”.

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας

Ποιος είναι όμως ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, από την Πάτρα; Το προφίλ του χτίζεται εδώ και πολλά χρόνια από διάφορα γνωστά μέσα. Το 2013 η iefimerida.gr τον παρουσίαζε ως “αντισυμβατικό επιχειρηματία” που τότε έπαιρνε την επιχειρηματική πρωτοβουλία να κατασκευάσει το γήπεδο της ΑΕΚ. Αλλά για την iefimerida.gr ήταν κάτι περισσότερο: η ενσάρκωση του “αυτοδημιούργητου”, του Έλληνα που πάει στην Αμερική και αρχίζει από τα χαμηλά, μαγειρεύοντας στις κουζίνες των εστιατορίων, για να φτάσει στα ψηλά. Ο μύθος, με άλλα λόγια, εκείνου που ξεκινά πλένοντας πιάτα και γίνεται εκατομμυριούχος…

“Η ζωή του Δημήτρη Ανδριόπουλου αποτελεί μια αέναη αναζήτηση της επιτυχίας στα όρια του τυχοδιωκτισμού. Μόνιμος συνοδοιπόρος του σε αυτή, είναι το (γοητευτικό όσο και βασανιστικό) αίσθημα του ανικανοποίητου. Η διαδρομή του από την ανεμελιά της Πάτρας όπου πωλούσε λουκούμια για χαρτζιλίκι, στα κουλουάρ του στίβου, από την τσίκνα της κουζίνας, στη φουρτούνα της θάλασσας κι από εκεί στον σκληρό κόσμο της κατασκευής είναι ένα success story”, μας ενημέρωνε τότε η iefimerida.gr.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι andriop1.jpg

Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια και ο Δ. Ανδριόπουλος προχώρησε ακόμα περισσότερο: Ανάμεσα στα άλλα, αναφέρει το fortunegreece.com, αγόρασε τα κτίρια της Παπαστράτος στον Πειραιά αλλά και το κτίριο όπου στεγαζόταν η “Ελευθεροτυπία”, αλλά και το Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια για το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Moxy Hotels στην Αθήνα κα. Ανάμεσα στις εν εξελίξει δραστηριότητές του είναι ένα τουριστικό project στα Χανιά και πάλι μαζί με τη Prodea Investments.

H H.I.G. Capital, η εταιρεία που συμφώνησε με τον Δ. Ανδριόπουλο για τις νέες δραστηριότητές του, έχει επενδύσει σε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις παγκοσμίως ενώ στο σημερινό της χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται 100 εταιρείες. Όπως αναφέρει η εταιρεία “το real estate funds της επενδύουν σε ακίνητα που μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία και να γίνουν κερδοφόρα μέσα από βελτιωμένες πρακτικές διαχείρισης”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί