Μ. Μαλαγάρης: «Αποδείχτηκε ότι ο Π. Φύσσας ήταν στόχος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής»

Στο πρόσωπό του η ναζιστική οργάνωση έβλεπε έναν ακόμα “αναρχομπολσεβίκο εχθρό”

Με τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής που εξετάζει το Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεχίζει σήμερα την αγόρευσή του ο συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, Μάνος Μαλαγάρης.

«Ας δούμε με ποιον ακριβώς τρόπο το γλέντησαν οι κατηγορούμενοι στη Χρυσή Αυγή, με ποιον τρόπο έζησαν τη δεύτερη εφηβεία τους, όπως μας είπε ο Στάθης Μπούκουρας», είπε ο δικηγόρος και ξεκίνησε με τη δολοφονία Φύσσα. Παρούσες στο ακροατήριο είναι η Μάγδα και η Ειρήνη Φύσσα, μητέρα και αδελφή του Παύλου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και αντιπροσωπεία λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Η δολοφονία του Παύλου

«Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού αποδείχτηκε ότι ο Π. Φύσσας ήταν στόχος της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. Στο πρόσωπό του η ναζιστική οργάνωση έβλεπε έναν ακόμα “αναρχομπολσεβίκο εχθρό” που έπρεπε να εξολοθρεύσει», τόνισε ο Μάνος Μαλαγάρης.

Απαντώντας στο ερώτημα αν ήταν ή όχι στοχοποιημένος ο Παύλος, ο συνήγορος είπε ότι αν και «είναι παντελώς αδιάφορο για τη θεμελίωση του 187ΠΚ, έχει αποδειχτεί ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της εγκληματικής οργάνωσης και αυτός ήταν ο λόγος που συγκροτήθηκε άρον-άρον η ομάδα κρούσης της Νίκαιας εκείνο το βράδυ» και διάβασε τις παραδοχές των ίδιων των μελών της οργάνωσης (π.χ. Ν. Αποστόλου), όπως έχουν αποτυπωθεί σε καταγεγραμμένες συνομιλίες τους.

  • Αποστόλου: Θυμάσαι που τον είχαμε πετύχει σε κάτι φανάρια στην Νίκαια και τους έβριζα;; Τότε που ήμασταν με το παιδί και μου ‘λεγες πάμε να φύγουμε; Και σ’ άφησα εσένα πιο πάνω και άφησες το παιδί και κατέβηκα μετά με τον Δεβελέκο και τον Μάκη και τους ψάχναμε;; Που κόλλαγε τις αφίσες και έλεγε «έλα» «έλα» 
  • Σύζυγος Αποστόλου : Ναι ναι
  • Αποστόλου: Ε αυτό το μπαστάρδι ήτανε

«Μετά και από αυτό, δεν είναι παράλογο που σύσσωμη η υπεράσπιση προσπαθεί να παρουσιάσει τον Αποστόλου ως “πιο βλάκα και από τα βλίτα”, «φαντασμένο», «παραμυθά» κτλ.. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η οργάνωση τον έχει τοποθετήσει γραμματέα στο σωματείο της στη Ζώνη με Πρόεδρο του Δ.Σ., μάλιστα, τον ίδιο τον Άγιο Νικόλαο –όπως κατέθεσε ο Κυριτσόπουλος- και γραμματέα ένα… βλίτο. Η αλήθεια, είναι βέβαια, ότι βλίτο-ξεβλίτο ο Αποστόλου κατάφερε και αποφοίτησε από τους πυρήνες δοκίμων μελών όπως προκύπτει από το Βίντεο Ορκωμοσίας με τον ομώνυμο τίτλο. Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να υποθέσουμε ότι είναι πιο χαμηλό: το επίπεδο της σχολής επιμορφώσεως των ναζιστών που δέχεται στις τάξεις του ένα βλίτο ή οι ίδιοι οι μαθητές του;», σχολίασε ο Μ. Μαλαγάρης.

Εξίσου χαρακτηριστική για τη στοχοποίηση του Φύσσα είναι και η κατάθεση του μάρτυρα Χατζησταμάτη συνέχισε ο δικηγόρος και θύμισε όσα είπε στο δικαστήριο ο αστυνομικός φρουρός: «Ξεχώριζε μια φωνή απ΄ όλους. Υπήρχε ένας που είπε “Να τος εκεί είναι. Πάμε. Και μετά ακούω όλους μαζί “Πάμε”…. Το “Να τος”, αφορούσε τον Φύσσα. Έχω την αίσθηση ότι αυτόν θέλανε. Προσωπική εκτίμηση ότι αυτή η φωνή είχε μια πιο αρχηγική τάση. Προηγούνταν η δική του φωνή έναντι της ομάδας. Δεν ακουγόταν άλλη φωνή πλην αυτής που να ξεχώριζε. Αυτό που είδα είχε στρατιωτική πειθαρχία και δομή».

Στη συνέχεια ο Μάνος Μαλαγάρης αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο τέλεσης της δολοφονίας, από την οποία «δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία για τον ανθρωποκτόνο σκοπό των χρυσαυγιτών της ομάδας ασφαλείας της Νίκαιας». Τα στοιχεία αυτά συνοψίζονται στα εξής:

  1. Στα όπλα τα οποία κρατούσαν στα χέρια τους οι Χρυσαυγίτες.
  2. Στην απρόκλητη επίθεση στην παρέα του Φύσσα και μάλιστα σε χρόνο όπου η παρέα του Φύσσα είχε απομακρυνθεί από το Κοράλλι και είχε φτάσει στην Π. Τσαλδάρη.
  3. Στις ιαχές εμψύχωσης των επιτιθέμενων (κραύγαζαν σαν «ζώα» και σαν «κτήνη» κατέθεσε ο Δούλβαρης). Σ
  4. Στον εγκλωβισμό και στην αποδυνάμωση του Π. Φύσσα από τους συνεργούς του Ρουπακιά.
  5. Στο γεγονός ότι δεν ξαφνιάστηκαν οι συνεργοί του Ρουπακιά όταν εκείνος εμφανίστηκε ξαφνικά, οδηγώντας ανάποδα στο δρόμο και κατευθύνθηκε στον Π. Φύσσα.
  6. Στο γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν μετά τη δολοφονία και όχι νωρίτερα.
  7. Στην προσπάθεια απελευθέρωσης του Ρουπακιά από τα χέρια των αστυνομικών ενόσω είχαν αντιληφθεί ότι ο Φύσσας δεν στεκόταν πλέον όρθιος αλλά ήταν στο έδαφος και μάλιστα μαχαιρωμένος. 

«Από τα ως άνω προκύπτει η συντεταγμένη και οργανωμένη δολοφονία του Π. Φύσσα από τον Ρουπακιά και τους συνεργούς του, με άλλα λόγια από την ομάδα ασφαλείας της Χ.Α. Η ηγεσία ουδέποτε διέγραψε ούτε τον Ρουπακιά, ο οποίος παραμένει μέλος της αλλά ούτε και κανέναν από τους συνεργούς του. Αντιθέτως επιχείρησε το κουκούλωμα της δολοφονίας», κατέληξε ο δικηγόρος.

Η δολοφονία Λουκμάν

«Οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε αυτό το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους από τους δύο Άρειους της Χρυσής Αυγής, τον Λιακόπουλο και τον Στεργιόπουλο προκαλεί πραγματικά ανατριχίλα», συνέχισε ο Μάνος Μαλαγάρης αναφερόμενος στην εν ψυχρώ δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη στα Πετράλωνα, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά με το ποδήλατό του.

Ο δικηγόρος τεκμηρίωσε τα ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι αμετάκλητα καταδικασθέντες δράστες έδρασαν στο πλαίσιο της ένταξής τους στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. με πρώτο και βασικότερο το modus operandi της επίθεσης, αλλά και το τεράστιο υλικό της Χ.Α. που βρέθηκε στην οικία του Λιακόπουλου και ζήτησε από το δικαστήριο να στείλει ξανά πίσω στη φυλακή τους δύο χρυσαυγίτες δολοφόνους του Λουκμάν.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας Αιγύπτιων αλιεργατών

Ευσύνοπτη ήταν η αναφορά του Μάνου Μαλαγάρη στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, για την οποία αναφέρθηκαν εκτενώς στις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι των θυμάτων, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Σκαρμέας και Κώστας Παπαδάκης

«Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι τα εν λόγω θύματα δεν ήταν απλά γενικά και αόριστα εχθροί-στόχοι της εγκληματικής οργάνωσης. Τα εν λόγω θύματα στοχοποιήθηκαν ευθέως από την ηγεσία, όπως προκύπτει από την προαναγγελία της επίθεσης από τον Λαγό στην καφετέρια “Αίνιγμα” (“Οι Αιγύπτιοι ψαράδες από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή”), την ενεργοποίηση του τάγματος εφόδου της Χ.Α. (“ο Πανταζής έλεγε έλα έξω να σε μάθω ποια είναι η Χρυσή Αυγή”) και τη συγκάλυψη του εγκλήματος από τον ίδιο τον Αρχηγό και τους λοιπούς βουλευτές της Χ.Α.».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί