«Λαβύρινθος Μνήμη» και «Άπνοια Μνήμη»: Παρουσιάζονται οι ποιητικές συλλογές της Κατερίνας Θανοπούλου

Το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ. Ηρακλείου, οι εκδόσεις Άπαρσις και η Κατερίνα Θανοπούλου συνδιοργανώνουν την παρουσίαση των ποιητικών της συλλογών «Λαβύρινθος Μνήμη» και «Απνοια Μνήμη».
Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα του Πολύκεντρου – Ανδρογέω 4- την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 19.30. 

Για τις συλλογές θα μιλήσουν οι: 
– Νάντια Βαλαβάνη, οικονομολόγος, συγγραφέας

–  Γιάννης Τσιαούσης, αν. καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν. Κρήτης

Η εκπαιδευτικός  Ελένη Νέστορα θα απαγγείλει ποιήματα από τις δύο ποιητικές συλλογές.
Την παρουσίαση θα ανοίξει με χαιρετισμό ο Γιώργος Αντωνάκης, σκηνοθέτης/ καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ. Ηρακλείου και θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη.

Την βραδιά θα πλαισιώσει με ζωντανή μουσική και τραγούδια η πιανίστρια Λίλυ Δάκα και η Ελένη Νέστορα.

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Θανοπούλου
Γεννημένη στην Αθήνα από πατέρα Αρκά και μητέρα Κρητικιά, είναι μαθηματικός ειδικής εκπαίδευσης με σπουδές σε διάφορους τομείς (Ειδική Εκπαίδευση, Διαπολιτισμική και Εξ Αποστάσεως) και ποιήτρια.

Συμμετείχε στην συλλογική έκδοση ” Το Θέατρο και οι τεχνικές του ως μοχλός ανάπτυξης  του εκπαιδευτικού”, καθώς και σε επιμέλειες και εικονογραφήσεις βιβλίων. Ανέπτυξε δράση σε τομείς του πολιτισμού, του θεάτρου, της εκπαίδευσης και της αυτοδιοίκησης, όπου και διατέλεσε αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αττικής από το 2014 έως το 2016 και περιφερειακός σύμβουλος έως το φθινόπωρο του 2019.

Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο Λαβύρινθος Μνήμη κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2015 από τις εκδ. Άπαρσις και βρίσκεται στη 2η έκδοση. Τον Νοέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο,  η 2η ποιητική της συλλογή με τιτλο Άπνοια Μνήμη, που βρίσκεται, επίσης, στην δεύτερη έκδοση.
Συμμετείχε στις ανθολογίες ποιημάτων “Όταν σου λέω ποίηση να βγαίνεις”, εκδόσεις Όταν, 2019 και  “20 Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές”, εκδόσεις Δρόμων, 2019.

Τον Ιούνιο του 2019 επιλέχθηκε και συμμετείχε στο αφιερωματικό πρόγραμμα «Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ  “Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” που απευθύνεται στους Έλληνες όπου Γης, με όχημα τη διάδοση, τη στήριξη, και την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. 
https://press.ert.gr/radio/i-poiitria-katerina-thanopoyloy-sti-foni-tis-elladas-10-16-06-2019/  

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί